Bjelica uskoro bez posla: Incident sa Saneom preživeo, glave mu došli zastareli metodi rada

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 16:34

Tako makar tvrdi nemački Kiker...

Jedan od najcenjenijih trenera u regionu, redak primerak onih koji su sa ovih prostora dospeli do 'liga petice' - Nenad Bjelica (52), od leta će morati u potragu za novim poslom.

Kako javlja uhledni Kiker, uprava Union Berlina donela je odluku da u novu sezonu uđe sa drugim stručnjakom. Od ponedeljka je trajala rasprava među šefovima u Kući starog šumara da li se Bjelici treba zahvaliti i pre ključne utakmice sa Bohumom (predstojećeg vikenda), međutim na kraju je presuđeno da se u konačnu borbu za opstanak krene sa njim, a da onda po okončanju sezone bude angažovana njegova zamena.

Izabrane vesti

Prema najavama pojedinih medija u Nemačkoj, ta zamena mogao bi da bude doskorašnji šef struke u Majncu Bo Svenson.

Podsetimo, za Bjelicu je zimus bila vezana ozbiljna afera, kada je imao manji fizički okršaj sa Lirojem Saneom na Alijanc areni, tokom utakmice protiv Bajerna. Tada su mediji zahtevali da mu Union uruči otkaz, ali do toga nije došlo. Imali su Berlinci neke dobre rezultate tokom februara, izvukli se iz zone ispadanja, no samo jedan osvojen bod u aprilu ponovo je ugrozio bundesligaških status ovosezonskog učesnika Lige šampiona i to je u dobroj meri uticalo na odluku o rastanku.

Takođe, Kiker navodi da se ljudima iz uprave ne dopada to što je Bjelica previše konzervativnih shvatanja i, primera radi, uopšte ne koristi video analizu kao vid pripreme utakmica.

U poslednja tri kola Union igra protiv dva konkurenta u borbi za opstanak - kod kuće sa pomenutim Bohumom i na strani protiv Kelna. U poslednjem kolu dolazi mu Frajburg.

Nenad Bjelica preuzeo je Union od legendarnog Ursa Fišera krajem novembra prošle godine. Pre toga kratko je vodio Trabzon. Najbolje rezultate ostvarivao je sa zagrebačkim Dinamom - dva prvenstva, Kup Hrvatske i Superkup.



tagovi

Nenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara