""
""

Evroliga se širi, četiri kluba iz Evrokupa idu u elitu?

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.04.16. | 14:35

Specijalizovani košarkaški portal Eurohoops javlja da su na pomolu velike promene

Novi format Evrolige još nije ni zaživeo, a već se najavljuju nove velike promene! Prema informacijama do kojih je došao specijalizovani košarkaški portal Eurohoops, elitno takmičenje će u sezoni 2017/2018 proširiti tako što će se igrati u dve grupe od po deset klubova.

Izabrane vesti

Prema sadašnjim saznanjima, ova promena mogla bi da dovede do toga da iz drugorazrednog evropskog klupskog takmičenja u elitu idu čak četiri kluba! 

Takvo viđenje stvari izneo je trener atinskog AEK, Jure Zdovc, nakon što je klub zvanično objavio svoju naklonjenost Evrokupu. Nešto kasnije isto je učinio i Hapoel iz Jerusalima.
„Ne vidim drugi način da odemo do Evrolige, to je jedini način. Već se priča o tome da će se Evroliga širiti u sezoni 2017/2018 i da će četiri kluba iz Evrokupa ići u elitu. To je jako dobra vest za sve nas i mi možemo da izvučemo korist iz toga“, poručio je Zdovc

A eventualnu korsti mogao bi da izvuče i Partizan, koji bi mogao da ima znatno lakši put do povratka u Evroligu, koju ne igra već dve godine. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Jure ZdovcHapoel JerusalimEvroligaDušan ŠakotaAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara