""
""

Grbić ponosan, bilo je i suza...

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.17. | 23:19

"Vrednosti medalje će svi biti svesni tek kada prođe malo vremena", poručio srpski selektor

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da je ponosan na svoje igrače što su posle bolnog poraza u polufinalu od Nemačke, uspeli da smognu snage i osvoje bronzu protiv Belgije na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Srbija je trijumfovala rezultatom 3:2 i došla do 11. evropske medalje, a osme bronze.
"Pomešana su osećanja. Prvo sam ponosan na moje momke, pokazali su karakter i želju da se osvoji medalja. Vrednosti medalje će svi biti svesni tek kada prođe malo vremena jer je veliko razočarenje bilo posle poraza od Nemačke. Bili smo blizu pobede, izmakla nam je, ali smo se vratili", rekao je Grbić, pre nego što ga igrači prekinuli skandiranjem i slavljem zbog bronze.

On je potom naglasio da mu je žao što medalja nije bila sjajnija jer ekipa ima kvalitet za to.
"Vratiti smo se posle meča kao što je polufinale, nije bilo jednostavno izaći na teren. Ponosan sam što su igrali sa toliko velikim motivim i agresivnošću. Potpuno smo zaslužili bronzu, bila bi šteta da se iz Poljske vratimo bez medalje posle svega što smo uradili".

Kapiten Dragan Stanković žali za finalom, ali dodaje da je nastavljen kontinuitet osvajanja odličja posle zlata u Svetskoj ligi.
"Bilo je teško da se vratimo, dali smo sve od sebe. Belgijanci su igrali dobro, ali smo znali šta nam je činiti i kako bismo se osećali da smo izgubili. Ovo nije ono što smo očekivali na početku tunira, hteli smo više... Bilo je emocija, suza, dosta toga smo prošli zajedno, ne samo sad, nego i ranije", naveo je Stanković i sam na ivici suza.

Jedan od junaka protiv Belgije Dražen Luburić ocenio je da je treće mesto sjajan rezultat...
"Bilo je teško da se vratimo psihički i emotivno posle poraza od Nemaca i vođstva 2:0. Kada smo ušli sinoć u hotelske sobe atmosfera je bila baš tužna, drago mi je da smo se vratili iz psihološkog minusa i napravili podvig", rekao je Luburić.

(foto: MN Press)


tagovi

OdbojkaNikola GrbićEvropsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara