Mijajlo Marsenić (©MN Press)
Mijajlo Marsenić (©MN Press)

Hendikep za Orlove: Bez Marsenića na Špance

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 15:45

Kapiten reprezentacije Srbije polomio mali prst na levoj ruci i pauziraće od četiri do šest nedelja

Za desetak dana rukometaše Srbije očekuje prvi meč baraža za Svetsko prvenstvo sa Špancima u Lalinu, a novi selektor Orlova Boris Rojević ima mnogo problema s povredama. Loše vesti stigle su u subotu uveče iz Nemačke.

Kapiten reprezentacije Mijajlo Marsenić, pivotmen Fikse Berlina, otpao je za dvomeč sa Furijom jer je u duelu Bundeslige sa Melsungenom u subotu uveče polomio mali prst leve ruke.

Izabrane vesti

Ne znam da li ću morati da idem na operacije, to ću videti sutra. Trebalo bi da pauziram od četiri do šest nedelje. Nažalost, neću moći da igram za reprezentaciju“, rekao je Marsenić za Mozzart Sport.

Pitanje je da li će iskusni pivotmen Fikse Belina moći da igra do kraja sezone.

Nadam se da ću se vratiti, bar na poslednjem meču“, istakao je do Evropskog prvenstva zamenik kapitena Orlova, kome je novi selektor Rojević namenio traku oko ruke.

Kapiten Srbije u mečevima baraža biće Marsenićev saigrač iz Fikse Berlina Dejan Milosavljev. Na poziciji pivotmena u 120 minuta protv Španije teret će morati da iznese kružni napadač Vesprema Dragan Pešmalbek koji se nalazi u odličnoj formi i jedini je naš reprezentativac koji igra u četvrtfinalu Lige šampiona. Minutažu će da dobije i igrač Vojvodine Luka Rogan.

19.45: (1,55) Silkeborg (8,50) Mors (2,95)

Berlin je posustao u finišu sezone. Porazom od Melsungena (28:30) verovatno je izgubio šanse da se bori za tiutlu sa Magdeburgom, a tim iz nemačke prestonice igraće u utorak revanš četvrtfinala Lige Evrope u Nantu, gde brani pehar, bez pomoći Marsenića. U prvom meču u Berlinu bilo je 33:33.

Selektor Rojević neće moći da računa ni na Marka Milosavljevića i Stefana Dodića, dok je povređeno i levo krilo, doskorašnji kapiten Nemanja Ilić. Pod znakom pitanja je i levi/srednji bek Partizana Nikola Zečević koji je polomio nos u prvom meču polufinala plej-of šampionata Srbije pre osam dana u Šapcu protiv Metaloplastike.

Podsetimo, prvi meč baraža za Svetsko prvenstvo 2025. godine igra se 8. maja u Lalinu u Galiciji, dok je revanš četiri dana kasnije u Novom Sadu, u dvorani SPENS. Furija u meč ulazi kao favorit, a ovo je prvi veliki ispit nove reprezentacije Srbije posle smene Tonija Đerone i dolaska trenera Vojvodine Borisa Rojevića na kormilo Orlova.



tagovi

Mijajlo Marsenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara