Jegor Prucev (©NK Celje)
Jegor Prucev (©NK Celje)

Prucev pogodio za titulu i veliku feštu: Celje novi šampion Slovenije

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 17:07

Ruski vezista, koji je prošlog leta stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde, pogotkom protiv ljubljanske Olimpije odlučio novog prvaka

Dobijao je minutažu na kašišicu Jegor Prucev u Crvenoj zvezdi, nije bio deo velikih planova. Prihvatio je da ode na pozajmicu i to se ispostavilo kao pun pogodak. Prošlog leta stigao je u Celje, a danas mu doneo titulu!

Celje je novi šampion Slovenije, tek drugi put u klupskoj istoriji, a čovek odluke je ruski vezista. Jegor Prucev je u derbiju sa Olimpijom pogodio za titulu i veliku feštu – 1:0 (0:0). Klub iz Ljubljane nije uspeo da odloži slavlje preko 13.000 navijača.

Izabrane vesti

Mogla je makar malo Olimpija da zakuva u slučaju trijumfa, da priđe Celju na šest bodova zaostatka tri kola pre kraja. U tom slučaju uzdala bi se u pomoć najvećeg rivala – Maribora, međutim, pucala je ćorke u najbitnijem meču sezone.

Olimpija je bila konkretnija, imala daleko više udaraca na gol (čak 16 naspram sedam), ali većina ih je završila pored gola. Sa druge strane, domaćin je bio u poziciji da može da čeka, da mu odgovara i bod, i to je iskoristio. Prvi i jedini put kada je udarac završio u okviru gola, završio je i iza leđa Matevža Vidovšeka.

Jegor Prucev je pogodio pred istek jednog časa na dodavanja Tamara Svetlina. Peti put ove sezone u slovenačkom šampionatu i, ispostaviće se, bio je to pogodak vredan šampionskog zvanja. Nemanja Motika nije nastavio niz, uštopovala ga je odbrana Celja.

Drugi put je Jegor Prucev prvak. Prethodne sezone je sa Crvenom zvezdom osvojio duplu krunu, a u šampionskom sastavu je još jedan igrač koji je do skoro igrao u Mozzart Bet Superligi. Sandej Adetundži je zimus iz Čukaričkog stigao kod Damira Krznara kao slobodan igrač, a nekadašnji trener zagrebačkog Dinama mu je ukazao priliku u finišu derbija sa Olimpijom.

SLOVENIJA 1 – 33. KOLO

Subota

Bravo – Radomlje 1:1 (1:1)

/Pecar 11 – Vokić 38/

Domžale – Maribor 1:1 (0:1)

/Klemenčić 78 – Jakupović 38/

Nedelja

Celje – Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)

/Prucev 58/

17.30: (2,40) Rogaška (3,30) Koper (2,75)

Ponedeljak

17.30: (1,95) Mura (3,40) Aluminij (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SlovenijaCeljeOlimpija Ljubljanaex-Yu fudbalEX-YU ligeNemanja MotikaJegor Prucev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara