"Navijač Junajteda u Najkijevom dresu"
"Navijač Junajteda u Najkijevom dresu"

I bogati plaču: Najki diže ruke od Junajteda – godišnje 30 miliona manje u kasi na Old Trafordu

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.07.14. | 23:21

Klub iz Mančestera moraće da traži novog partnera. Spas je u Adidasu?

Navijač Junajteda u Najkijevom dresuParadoksalnda situacija na Old Trafordu – istog dana kada je Mančester junajted predstavio Najkijeve dresove za sledeću sezone poznati proizvođač sportske opreme odlučio je da se povuče iz posla sa engleskim gigantom.

Matematika je jasna – Mančester junajted je previše zahtevan partner, a pritom ne i neophodan za kompaniju kakva je Najki, koja je Crvene đavole oblačila od 2002. kada je iz posla izbacila Umbro, ali je za tu privilegiju svake sezone budžetu Junajteda doprinosila sa ogromnih 23,5 miliona funti, odnosno skoro 30 miliona evra! Plus to što Junajted dobija i deo od prodaje dresova.

Izabrane vesti

U međuvremeno je kompanija toliko ojačala da sada može i bez toliko skupih reklamnih izdataka.
"Jasno je da Najkiju cveta fudbalski biznis i da mogu to da izvedu bez problema. Po prethodnom ugovoru imali su pravo preče kupovine, ali jednostavno više ne vide komercijalni smisao", naveo je izvor agencije Rojters, koja se ne bavi spekulacijama kad su u pitanju vesti sa Teatra snova.

Međutim, odlazak Najkija ne znači i propast Mančestera. Naprotiv. Engleski mediji već su pisali da su tajno održavani sastanci o mamutskom ugovoru sa Adidasom vrednom 60 miliona funti (75 miliona evra) po sezoni! Neka bude i pola – ozbiljna je suma u pitanju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNajkiEvropaEngleskaAdidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara