"Košarkaši Zvezde u Zagrebu"
"Košarkaši Zvezde u Zagrebu"

Igor Rakočević za MOZZART: Zvezda mora da povrati napadački instinkt kako bi slavila u Zagrebu

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.04.15. | 11:45

"U jednom trenutku smo se više bavili suđenjem i nismo igrali našu igru, pa je Cedevita to iskoristila", rekao je Stefan Jović...

Košarkaši Zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde ispustili su prvu šansu za brejk u zagrebačkom Domu sportova. Šansu vrednu šampionskog prstena, a na kraju su izabranici Dejana Radonjića morali da „vade“ fleke kako bi izbegli najteži poraz ove sezone u svim takmičenjima. 

Izabrane vesti

Cedevita je odigrala taktički gotovo savršenu utakmicu, iskoristila sve mane srpskog rivala, ofanzivno delovala znatno bolje nego u prve dve utakmice, zategla odbrambenu liniju i vrlo agresivnim delovanjem sprečila Zvezdu da do kraja iskoristi oružje kojim je slavila u prve dve utakmice - igru u reketu. Koliko je ekipa Jasmina Repeše zapravo imala slobodu kod agresivne odbrane govori i podatak da je Zvezda u 40 minuta igre izvela čak 40 slobodnih bacanja (Cedevita 17), pogodila tek 28 (Cedevita 14), a na Bobanu Marjanoviću su se tokom meča izrotirala trojica čuvara (Bilana, Baraća i Zubčića). Repeša je ovaj recept koristio praktično na svakoj poziciji, što je omogućilo da se nervozna igra crveno-belih i nedostatak adekvatnog odgovora u rešavanju napadačkih zadataka (Zvezda 14/34 za dva, 2/12 za tri) pretvori u ogromnu razliku (u 29. minutu bilo je 68:46).

POGLEDAJTE KVOTE ZA ČETVRTI DUEL FINALNE SERIJE

Jedan od onih koji znaju kako treba podići ekipu kada ne ide i kako pronaći rešenja u gotovo bezizlaznim situacijama jeste bivši kapiten i legenda kluba sa Malog Kalemegdana, sada potpredsednik u Košarkaškom savezu Srbije, Igor Rakočević. Crveno-beli košarkaši dobili su i mali savet od nekada najboljeg evropskog šutera kako da trasiraju put do uspeha, izađu iz crne rupe i osvoje šampionski prsten usred Zagreba.
"Ako želi da ostvari bolji rezultat Zvezda mora da igra mnogo agresivnije na obe polovine terena, mora da povrati napadački instikt koji je ekipu krasio tokom prve dve utakmice, kada su Dženkins, Kalinić i Mitrović predvodili ekipu. Jasno je i da igrači moraju da budu mnogo opušteniji i slobodniji u igri, sa većim napadačkim arsenalom, posebno u šutu za tri poena. Što se odbrane tiče moraju da zatvore reket po svaku cenu i da ne dozvole veliki broj ofanzivnih skokova protivničkih košarkaša. To je Zvezdin put do uspeha", rekao je Rakočević u kratkoj izjavi za MOZZART Sport.

Marjanović je bio pod velikim opterećenjem

U situaciji skraćene rotacije zbog izostanka nemačkog centra Maika Cirbesa, trener Dejan Radonjić nije imao mnogo izbora, već je pokušao da taktikom iz druge utakmice odmori Marjanovića. Marko Tejić je bio jedina zamene najkorisnijem igraču Evrolige i svoje zadatke odradio je gotovo bez greške protiv daleko jačih, iskusnijih i viših protivničkih košarkaša (pre svega Stanka Baraća), ali je bilo primetno da je mladi krilni centar još „zelen“ za utakmice koje odlučuju pitanje šampiona i da mu nedostaju minuti na parketu. Na sve to Radonjiću i njegovim saradnicima na ruku nisu išli ni problemi sa ličnim greškama, jer su praktično svi njegovi učenici morali da se čuvaju prekomerne agresivnosti, posebno jer je sastav bio dodatno opterećen zbog premora Stefana Jovića i povrede bubne opne kod Branka Lazića, što je imalo svog uticaja na igru... 
"Bili smo dosta nervozni i dosta smo reagovali na neke sudijske odluke, što sigurno nije bio deo plana. Trebalo je da budemo stabilni, mirni i pametni u napadu. Nismo uspeli to da ispoštujemo. U jednom trenutku smo se više bavili suđenjem i nismo igrali našu igru, pa je Cedevita to iskoristila. To nam je nauk za narednu utakmicu. Ali imamo veliku volju i želju da u sledećoj utakmici ispravimo sve stvari u kojima smo grešili", rekao je Stefan Jović posle utakmice. 

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa Jadranske lige na programu je već večeras, a utakmica se igra od 20.30 u Domu sportova u Zagrebu.

(FOTO: abaliga.com)


tagovi

Stefan JovićJadranska ligaIgor RakočevićFK Crvena zvezdaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara