Đoković i Jokić (Foto: AFP)
Đoković i Jokić (Foto: AFP)

Jokić i Đoković - dva sunca zlatna

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 08:08

U razmaku od samo nešto više od dve nedelje srpski teniser proglašen za najboljeg sportistu na svetu, a košarkaš Denvera za MVP NBA lige

Mala je Srbija zemlja, ali je u sportskim okvirima zemljetina! Sila kakva je geografski Rusija, ekonomski Nemačka ili vojno Amerika. Ima čime da se ponosi, u šta da gleda i u koga da se ugleda. Ima asove kao malo ko. One koji su poput Nikole Jokića i Novaka Đokovića najbolji od najboljih i služe ugledu bolje od bilo koga.

Jer, u razmaku od samo nešto više od dve nedelje, srpski teniser i košarkaš su osvojili nagrade koje i zvanično pokazuju da im nema premca. Prvo je Đokoviću po peti put u karijeri pripalo "Laureus", priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti na svetu u kalendarskoj godini, da bi sada po treći put Jokić bio imenovan za najkorisnijeg igrača najkvalitetnije lige na svetu.

Izabrane vesti

Ovakav dublet dogodio se samo 2000. i 2001. kada su Sjedinjene Američke države imale laureate u oba izbora. Za najboljeg sportistu je dve godine zaredom izabran Tajger Vuds, dok su MVP nagradu u NBA uzimali Alen Ajverson i Tim Dankan. Još jedan pokazatelj jedinstvenosti i nesvakidašnjosti fenomena kakav su Jokić i Đoković.

I najbolje od svega, međusobno se podržavaju i navijaju jedan za drugog. Dele zajedničku radost za sve uspehe, pa tako i ove najnovije. Zato što znaju koliko je put do zvezda trnovit i šta sve iziskuje. Baš kao što je Jokićeva supruga Natalija lepo rekla, iza ožiljaka i osmeha leži vera da ćeš postati sjajan.

"On je veliki, jedan od najboljih sportista koje imamo u istoriji našeg sporta. Ono što radi poslednjih godina je neverovatno, ne samo za srpsku, već i evropski košarku. Volim ga, volim ga kao osobu", delio je hvalospeve Đoković na račun Jokića početkom godine kada ga je uživo gledao na jednoj Denverovoj utakmici.

Toplim rečima je tada uzvratio i Somborac.

"On je ambasador Srbije, pravi uzor deci, momak na koga se treba ugledati. Želim da budem kao on", rekao je Jokić i pokazao koliko se ta dva zlatna srpska sunca između sebe podržavaju.


tagovi

Nikola JokićNovak ĐokovićLaureusMVP NBA lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara