""
""

Italijanski klubovi od sledeće sezone mogu u Evrokup

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.09.16. | 12:21

Promena stava, tvrdi Korijere, usledila je nakon što je Rim odlučio da povuče kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine. Zbog takve odluke, Rimu, odnosno Italijanima, više nije potreban glas Patrika Baumana, predsednika FIBA, pa su i košarkaški klubovi dobili slobodu

Italijanski košarkaški klubovi od sledeće sezone moći će da igraju u Evrokupu ako to budu želeli, prenosi danas ugledni Korijere delo Sport.

Izabrane vesti

Taj list navodi da će čelnici Košarkaškog saveza Italije (FIP) uskoro imati sastanak sa predstavnicima FIBA upravo na ovu temu.

Savez je trenutno bliži odluci da klubovima od sezone 2017/18 dozvoli učešće u Evrokupu, a to im je bilo zabranjeno ovog leta pod pretnjom suspenzijom.

Upravo iz tih razloga Ređana, Trento, Dinamo Sasari i Kantu su odustali od Evrokupa. Ipak, promena stava, tvrdi Korijere, usledila je nakon što je Rim odlučio da povuče kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine.

Zbog takve odluke, Rimu, odnosno Italijanima više nije potreban glas Patrika Baumana, predsednika FIBA, pa su i košarkaški klubovi dobili slobodu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dinamo SasariEvrokupEvroligaEvropaFIBAItalijaKK KantuKK ReđinaKK Trento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara