Ivković: Strašno je da Srbija nema klub u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.04.18. | 16:29

“Talenat i igračka baza sigurno postoje, ali ovde nije problem samo u struci i radu", naveo je trofejni stručnjak

Pred završni turnir, koji se od 18. do 20. maja održava u Beogradu, Evroliga je obnovila košarkaše terene Partizana i Crvene zvezde na Kalemegdanu. Obnovljena je tribina na Partizanovom terenu, kao i tartan podloga na terenu njihovog "večitog rivala", ali i koševi, klupe i stolice.

Otvaranju su prisustvovali legendarni trener Dušan Ivković, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, tim menadžer Partizana Dušan Kecman, kao i košarkaši dva kluba Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić i Mihajlo Andrić. Iako je bilo najavljeno, u Beograd nije doputovao Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, ali se razboleo u petak.
"Srbija i Beograd su verovatno možda zaslužili da i ranije Fajnal for bude ovde. Verovatno je bilo objektivnih razloga što se to nije ranije desilo: možda infrastrukturnih, možda period izolacije, raznoraznih kažnjavanja, ratova… Mislim da je Beograd sada spreman i siguran sam da će da napravi najbolji mogući 'fajnal for”, naveo je Ivković.

Izabrane vesti

Tokom završnog turnira upravo će na terenima na Kalemegdanu biti fan zona.
“Što se tiče našeg boravka na ovom legendarnom, istorijskom mestu, ovde možemo da kažemo da se rodila i rađala jugoslovenska, pa i srpska košarka. Evroliga je imala dobar osećaj da ta 'fan zona' baš bude na ovom mestu, koje je stvarno bilo kultno", rekao je Ivković.

Ivković je, međutim, govorio i o nekim lošim aktuelnim stvarima, kao što je činjenica da Srbija neće imati predstavnika u Evroligi.
“Talenat i igračka baza sigurno postoje, ali ovde nije problem samo u struci i radu. Međutim, uvek se pronalaze određena rešenja kada je najteže i mislim da ćemo mi već u narednom ciklusu opet imati klub u Evroligi. Ovo sada je jako loše".

Na Fajnal foru u Beogradu igraće Fenerbahče, CSKA Moskva, Real Madrid i Žalgiris.
"Imam određenih simpatija i favorita. Ono što sam video i rekao mom kumu Željku Obradoviću: 'Bravo, kume. Kada je najpotrebnije, tvoj tim igra kako treba, kao i prošle godine. Tvoje reakcije i tvoje vođenje su urađene na najbolji mogući način”.

Kao najprijatnije iznenađenje trofejni stručnjak označio je Žalgiris.
"Često je moj kolega Dule Vujošević voleo da pravi komparaciju budžeta, koliko je ko plaćen, a oni su imali jedan od najmanjih budžeta, ali su bili najbolji tim što se tiče same Evrolige. Tome je sigurno doprineo Jasikevičijus, tako da imamo novo, stabilno ime u našoj branši”, zaključio je Ivković.

Foto: Starsport


tagovi

Dušan IvkovićNebojša ČovićDušan KecmanBranko LazićMihajlo Andrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara