Nikola Topić (©ABA liga)
Nikola Topić (©ABA liga)

Topić izbegao najgore: Ne mora na operaciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 16:56

Kraća pauza očekuje mladog plejmejkera crveno-belih, ali je on svakako završio sezonu, saopštili su iz kluba

Navijači Crvene zvezde mogu da odahnu, povreda kolena Nikole Topića nije teže prirode. Talentovani plejmejker crveno-belih ne mora na operaciju kao što se u prvi mah mislilo, već ga očekuje samo kraća pauza zbog koje ipak neće biti u prilici da pomogne saigračima u daljoj finalnoj seriji ABA lige protiv Partizana.

Za njega je sezona završena, ali mu povreda neće ugroziti dalju karijeru i izbor na predstojećem NBA draftu na kojem se očekuje da bude među prvih deset pikova.

Izabrane vesti

Bilo je raznih informacija oko težine ozlede perspektivnog momka. Glasine su se kretale od toga da je pokidao ligamente kolena, pre toga da je u pitanju tetiva, pa sve do informacija kako je samo istegnuo mišić kako je preneo renomirani ESPN. Iz kluba se dugo nisu oglašavali, što je pojedine dovelo u sumnju da li se nešto iza svega krije , međutim u pitanju je bilo to što je u toku dana Topić uradio seriju specijalističkih pregleda kako bi se što je moguće preciznije i sigurnije odredila težina povrede.

Na kraju je, srećom, sve ispalo više nego dobro, tim pre pošto nakon sinoćnjeg meča tako nije izgledalo. Topić nakon nezgodnog pada koji je doživeo u trećem kvartalu nije bio u stanju da se samostalno pridigne sa parketa i uopšte se osloni na nogu. Oni istu koju je ove sezone povredio u januaru takođe na večitom derbiju samo onom odigranom u Evroligu. Tada su prve prognoze isto bile obećavajuće. pa je na kraju sin Zvezdine legende Milenka Topića, sa terena odsustvovao više od tri meseca da bi se u akciju vratio na početku jadranskog plej-ofa.

Ostaje da vreme pokaže koliko će ovo uticati na karijeru i dalji rast mladog momka kome se predviđa svetla budućnost. Definitivno mu je koleno doživelo dve velike traume, a tek ima 18 godina. Zna se koliko su ona bitna za profesionalnog košarkaša. Sigurno će nažalost to na umu imati i NBA timovi kada ga budu videli na predstojećem kampu u Trevizu koji počinje za 20 dana i na kojem se očekuje da se Topić pojavi.

Što se tiče njegovog bitisanja u ovogodišnjem finalu ABA lige, ono se tu završava, na neslavan način. Kao i uopšte epizoda u voljenom klubu. Imao je najveću moguću želju, međutim očigledno mu se nije dalo. Nešto je bilo protiv njega, a posle svega što se izdešavalo može se reći da je potez da se na polusezoni vrati sa pozajmice iz Mege bila potpuno pogrešna. Ona mu je donela mnogo patnje, a malo radosti i minuta u najdražem dresu.

Međutim, tako je kada bira srce, a ne razum. Ali, to je u redu - ako nema kajanja.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaNikola Topić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara