Pep Gvardiola i Štefan Ortega (Reuters)
Pep Gvardiola i Štefan Ortega (Reuters)

Gvardiola o junaku Ortegi: Jedan od najboljih koje sam video u životu! Arsenal bi bio šampion

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 00:52

Trener Mančester Sitija kaže da će poslednje kolo biti kao servis gem za titulu na Vimbldonu i da zna šta ih čeka

Retko je videti Gvardiolin Mančester Siti da se brani i da paniči kao što je to bilo u okršaju protiv Totenhema. U najtežem ispitu na putu do odbrane premijerligaške titule, Građani su preživeli Spurse i imaće meč loptu narednog vikenda u poslednjem kolu protiv Vest Hema.

Pep Gvardiola je priznao da ovo nije bilo najbolje izdanje Sitija ali da je i protivnik zaslužan za to.

Izabrane vesti

„Znali smo da će ovo biti mnogo teška utakmica. Oni igraju sa mnogo ponosa i intenziteta. Ali, bilo je dobro. U ovakvim utakmicama su emocije jake i nije uvek lako da pružite najbolje izdanje. Zavisite i od kvaliteta protivnika, a Totenhem se večeras borio za Ligu šampiona. Oni su izuzetan tim, fizički mnogo jaki i sjajni sa i bez lopte. Totenhem je jako brza ekipa sa Sonom, Medisonom, Kuluševskim, Džonsonom i Sarom i Porom koji se ubacuju. Znali smo da ćemo da patimo. Golmani su nas spasavali u ključnim momentima i na kraju smo dočekali šansu da kaznim rivala“, rekao je Pep Gvardiola posle pobede.

Upravo je rezervni golman Štefan Ortega bi junak pobede verovatno vredne i titule. Priznaje to i Gvardiola.

„On ovo radi otkako je došao u klub. Već smo ranije videli kakva je klasa od golmana. Izvodi neke neverovatne odbrane i radi to često. Spasao nas je večeras, inače bi Arsenal bio šampion. Ortega je jedan od najboljih golmana koje sam video u životu u situacijama ’jedan na jedan’. Naš trener golmana Ćabi Mankisidor je napravio neverovatnu stavr kada je izabrao da ga dovede“.

Najteže je prošlo, ali Gvardiola upozorava i na poslednje kolo protiv Vest Hema. 

„Imamo sve u svojim rukama u poslednjem kolu. Ali kako teniseri kažu: ’Kada serviraš za osvajanje Vimbldona, to je najteži gem’. Nama se već dešavalo protiv Aston Vile da smo ’servirali za titulu’. Desilo se i ranije kada je Aguero dao gol za titulu u 94. minutu. Tako da znamo kakav meč nas očekuje. Sada smo mirni i razmišljamo o Bovenu, Antoniju, Vord Prauzu... Znamo za šta igramo i da će biti velika tenzija. Protivnik je dobar, neće biti lako ali moramo to da odradimo“.


tagovi

Štefan OrtegaPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara