Kakvih 20 dana velike nade Partizana! Jovan Kokir – još jedan milenijalac

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.04.19. | 08:32

Krilni vezista Teleoptika o saradnji sa trenerom Milanom Ristićem i očekivanjima u susret narednoj sezoni u kojoj bi, konačno, mogao da dobije šansu u prvom timu

To prezime je muzika za uši Grobara. Pre dve decenije, kad je rukomet bio maltene nacionalni sport, a hale na Banjici i u Šumicama krcate, hrili su navijači Partizana da uživo posmatraju Kokira. Imali su šta da vide. Kreaciju, smisao za igru, golove... Ako bi bio upola uspešan kao nekadašnji reprezentativac Branko, mogao bi još jedan KokirJovan – da postane miljenik juga. Na daleko većem nivou, jer je fudbal, ipak, sport uvek pod udarom reflektora.

U poslednjih mesec dana usmereni su ka krilnom vezisti crno-belih na priremenom stažu u Teleoptiku. Razlog: pet golova na isto toliko utakmica u Prvoj ligi Srbije i nagoveštaj da bi u smiraj očajne sezone klub iz Humske 1 mogao da profitira na još jednom momku iz „klase 2000“, tako što bi na početku letnjih priprema dobio igrača iz svoje radionice, spremnog za dokazivanje na velikoj sceni.

Izabrane vesti

Još jednog milenijalca, poput postojećih.
Lepo je postizati golove u mlađim kategorijama, posebnu vrednost imaju pogoci Crvenoj zvezdi, međutim, tek kad si strelac u seniorskom fudbalu, zahtevnom takmičenju kakva je Prva liga Srbije, primećuješ razliku. Priznajem, prija mi pažnja javnosti u poslednje vreme, to znači da sam na dobrom putu. Ništa više od toga“, skromno će u razgovoru za MOZZART Sport 19-godišnja nada Parnog valjka.

Kao član omladinske reprezentacije na utakmici sa Škotskom

Šira javnost je za njega čula prvi put prošle godina kad ga je zablistao u omladinskom večitom derbiju, koji je Partizan neobjašnjivo izgubio iako je vodio 3:0. Potom je nagrađen odlaskom na pripreme sa prvim timom pod komandom Miroslava Đukića, osvetio se Crvenoj zvezdi partijom pred kraj avgusta, trenirao jesenas za vreme šefovanja Zorana Mirkovića sa Sašom Ilićem i društvom, ali je mimo svih rezona, odlučeno da ne bude deo ekipe tokom proleća, već da se dokazuje na stepeniku niže.
Bio sam snužden posle saznanja da neću ići na pripreme u Tursku, nije mi bilo pravo kad su mi rekli da napravim korak unazad, trebalo mi je malo remena da „namestim“ glavu, ali tad je presudnu ulogu odigrao trener Teleoptika Milan Ristić, sa kojim sam sarađivao u mlađim kategorijama. Jasno mi je stavio do znanja šta od mene očekuje, omogućio mi slobodu, a pošto kažu da sam tip igrača koji voli slobodu, osetio sam poverenje stratega i zajedno smo počeli da se dižemo. I ekipa i ja sa njom“.

Trener Ristić sa "klasom 2000" iz koje su izašli Vlahović, Zekaj, Marković, Šehović, Kokir, a na vrata prvog tima kucaju Milosavljević i Šehapi 

Posledice rada sa Ristićem - sa kojim je sarađivao i u pionirskim danima, po dolasku iz BSK Batajnice, na preporuku Nenada Đukanovića – očigledne su i vidljive u periodu od 11. do 31. marta. U tih 20 dana je od deset golova Optičara dao pet i namestio jedan. Bio je precizan protiv Trajala, Inđije, Slobode, Borca iz Čačka i kragujevačkog Radničkog. Kakav blesak, kakav nagoveštaj da bi u danima kad Partizan traži svetlo stazu ka boljem sutra mogao da mu osvetli momak koji čeka pravu šansu.
Pripadam generaciji 2000. Sve nas je Ristić izveo na put, što govori o njegovim stručnim kalitetma, jednako kao i našem talentu. Dušan Vlahović već igra za Fjorentinu, Sveta Marković i Zlatan Šehović su u prvom timu, Armin Đerlek takođe, mada nam se priključio kansije. Očekujem da do kraja sezone pružim još bolje partije za Teleoptik, a da onda i ja dobijem šansu. Pritom, saglasan sam sa rečima Sava Miloševića, da sa talentima valja biti oprezan, da ne sagorimo, a tek sad, kad rezonujem hladne glave, shvatam koliko je ispravna bila odluka da zadužim dres Optičara, da igram seniorski fudbal redovno, pripremam se za prvi tim, a šansa će, baš kao i na utakmici, kad-tad da se ukaže. Samo moram da je zgrabim“.

Posle ovakvog nagoveštaja u Prvoj ligi Srbije i potrebe da najtalentovaniji dečaci iz filijale budu prekomandovani u prvi tim, izvesno će da će nepravda prema Jovanu Kokiru biti ispravljena, pogotovo ako se zna da je Partizanu falilo kreacije. Zato, kakvog igrač će dobiti crno-beli iz proizvodne linije za kolekciju jesen/zima 2019?
Obožavam da driblam. Volim situacije „jedan na jedan“, izazovne su i one „jedan na dva“, kad moram da pokažem maštovitost. Da ne ispadne da se hvalim, ali tri od pomenutih pet golova postigao sam iz slobodnih udaraca, što znači da mi je prekid jača strana. Kažu i završni pas. Nešto slično što je u Partizan radio Andrija Živković, samo na suprotnom kraju terena. S tim što gledam i Edena Azara, učim na osnovu njegovih poteza“, jasan je krilni vezista Teleoptika najavljujući da njegov tim ima najbolji sastav od učesnika plej-auta u Prvoj ligi Srbije.

NIKAD ZVEZDA, SAMO PARTIZAN

U društvu Šehovića i Markovića, a pod nadzorom Saše Ilića

Kad se zimus saznalo da Bata Mirković neće povesti Jovana Kokira na pripreme u Tursku kolale su beogradskom čaršijom glasine da Crvena zvezda pokušava da iskoristi nezadovoljstvo 19-godišnjeg veziste i sprema se da ga odvede na Marakanu.
Za to sam saznao iz medija, međutim, moje srce je u Partizanu i nikad ne bih tako nešto mogao da napravim klubu koji volim. Nikad Zvezda, samo Partizan u Srbiji. Makar bio u krizi, čak i kad mu ne ide, držim da najbolji igrači moraju da budu deo crno-belih“, precizirao je momak koji ima ugovor sa klubom iz Humske do juna 2020.

FOTO: MN Press


tagovi

Jovan KokirTeleoptikFK PartizanMilan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara