Kokirove čarolije u Ljutice Bogdana: Partizanova brutalna osveta Zvezdi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.08.18. | 11:55

U derbiju trećeg kola Omladinske lige Srbije crno-beli kao gosti preslišali večitog rivala – 2:1

Partizan je servirao brutalalnu osvetu Crvenoj zvezdi! Crveno-beli omladinci su prošle sezone epskim preokretom u Zemunelu stigli do titule prvaka, ali ove godine će se u Omladinskoj ligi Srbije najviše pitati Partizanova “klasa 2000”.

Takav utisak se stekao tokom današnjeg derbija trećeg kola u kojoj je selekcija Dražena Bolića očitala lekciju večitom rivalu. Na kraju je bilo 1:2, a moglo je da bude mnogo više. Crvena zvezda, sa oreolom šampiona, prosto nije bila konkuretna. Dobila je lekciju iz direktnog i modernog fudbala, pa tako Bratislav Živković I njegovi izabranici mogu da budu zadovoljni konačnim ishodom. Parni Valjak ih je mleo dobrih 60 minuta. Postizao golove, pogađao prečke i stative, stvarao šanse. Domaćin se trgao tek posla toga, ali bilo je kasno. Stigao je tek pogodak Jočića u 90.minutu iz penala.

Izabrane vesti

Apsolutni junak derbija bio je plavokosi ofanzivni vezista crno-belih Jovan Kokir. On je i prošle sezone nosio dres omladinaca Partizana, nakupio se iskustva, što mu je pomoglo da ovog jutra u Ljutice Bogdana pusti čaroliju. Strašno je odigrao momak kome Partizanova desetka na leđima stoji kao šal vratu. Sve što su crno-beli napravili bio je plod kreacije Jovana Kokira. Odigrao je Kokir simultanku sa odbranom Crvene zvezde, dominirao terenom I na kraju brutalnu partiju ulepšao pogotkom. Igrao se 53.minut kada je pomenuti Kokir nanizao četvoricu igrača Crvene zvezde i potom školskim udarcem doneo crno-belima dva gola prednosti. Veliki deo publike je ustao I aplaudirao mu…

Bila je to kulminacija Partizanove dominacije. Crno-beli su lako rešili u svoju korist I prvo poluvreme, kada je pogodio Nikola Štulić. Crvenoj zvezdi opravdanje donekle može da predstavlja činjenica da je povređen najbolji igrač tima Strahinja Eraković, kao I da Bratislav Živković nije mogao da računa na Ivana Ilića. Ipak, na Marakani moraju da dijagnostifikuju ozbiljne problem u igri. Posebno, što generaciju 2001.godište, nakrcanu fudbalerima sa profi ugovorima, čekaju izazovi u omladinskoj Ligi šampiona…

Moguće je da su se na Marakani malo preračunali I kompletnu šampionsku generaciju prebacili u Grafičar. Deluje da ove sezone neće biti konkuretni. Odnosno, u današnjem duelu dva najveća srpska kluba razlika je bila više nego očigledna.

Partizan je zasluženo slavio, Jovan Kokir je još zasluženije dominirao. Pokazao je da bi uskoro mogao da bude jedan od aduta Zorana Bate Mirkovića.


tagovi

Jovan Kokir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara