Vazura o 2018: Sve će jednog dana doći na naplatu

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.12.18. | 18:53

Generalni direktor Partizana se zapitao koliko je penala suđeno Radničkom iz Niša i najavio da će crno-beli imati bolji tim naredne godine

Prethodna za ponos Grobara, a ova za glas „bila, ne ponovila se“. Mada je u njoj odbranio Kup Srbije, Partizan ispraća 2018. kao turobnu godinu, pošto je izgubio titulu, nije učestvovao u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a tokom jeseni napravio je takav bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom da, praktično, na proleće nema mnogo čemu da se nada kad je takmičenje u pitanju.

Zato je ideja vodilja u Humskoj 1 da se u prvih šest meseci 2019. stvori tim koji bi se tokom leta, kroz kvalifikacije, izborio za privilegije, sportske i ekonomske, koji sadašnji nije imao.
Bio bih zadovoljan ako bismo igrali u nekoj od grpnih faza evropskih takmičenja i prmovisali što više mladih igrača. Te dve stvari su povezane. A sa finansijama ćemo se sigurno izboriti“, uveravao je Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjla, tokom tradicionalne promocije klupskog kalendara.

Izabrane vesti

Svestan je da je iza Partizana loša sezona. I da su okolnosti oko kluba isto takve. Loše.
Teška godina je iza nas. Početak je bio uspešan, jer smo prezimili u Evropi, posle toga osvojili Kup Srbije, međutim, ovu sezonu počeli smo lošije od planiranog, pa je došlo do brze smene trenera. A kao najsvetliju tačku izdvajam dolazak Zorana Bate Mirkovića na klupu. To je jedna od utisaka godine“.

Ni rokada na klupi nije donela željeni efekat. Još. Uz zadršku da je aktuelnom šefu struke ostavljen komoditet da sam bira ekipu za drugi deo sezone, u koji će crno-beli ući sa čak 15 bodova manje od Crvene zvezde i šest od niškog Radničkog.
Nažalost, imali smo dosta nerešenih utakmica. Za to nismo sami krivi, na remije su uticale i neke greške. Na primer, protiv Mačve nisu bili regularni uslovi. Da ne spominjem derbi gde je priznat, naša je ocena, nepostojeći gol. Da smo pobedili samo te dve utakmice razlika bi bila manja za šest bodova. Da ne pominjem penal nad Rikardom (protiv Mladosti, op. au) i još neke situacije. Bože moj, idemo dalje, borimo se, iz ovoga ćemo sigurno izaći jači“.

Opšti je utisak da klub nije jak, kao nekad, u organima FSS, da se njegova reč ne poštuje kao ranije, što je moglo da se vidi nekoliko puta tokom jeseni, naročito kad su sudijske odluke u pitanju. Vazura na to gleda drugačije.
Ne gubimo bitke. Da li ih gubimo ako sudije greše na štetu Partizana!? Pitanje je za Sudijsku komisiju zašto arbitri greše. Sve će to jednog dana doći na naplatu. Sigurno. Ne može nijedna greška da prođe, a da ljudi ne vide i da se po tome ne postupa. Videćemo šta će biti sa odlaganjem utakmice protiv Mačve. Koliko je penala suđeno Radničkom iz Niša? To je moje pitanje vama. Neću da ispadne da kukamo, ali suđenje Partizanu je bilo loše“.

Ako su sportski rezultati loši onda ni ekonomski ne mogu da budu dobri.
„Voleo bih da što pre zaboravim 2018. kad su finansije u itanju, jer kad ne igramo Evropu teško preživljavamo. Uspeli smo da izađemo na kraj. Nadam se da će naredna godina biti i bolja i na finansijskom planu. Imaćemo dobar prelazni rok, nekoliko transfera je pred realizacijom, dovoljno da budemo mirni do kraja prvenstva“.

Najavljena je velika rekonstrukcija postojećeg sastava.
Moramo da poboljšamo ekipu. Da bacimo teret na naše igrače iz omladinskog pogona (Filip Stevanović i Pavlović, Šehović, Đerlek, Kokir...), da ih „bacimo u vatru“, a da sa iskusnim igračima, koje ćemo dovesti, napravimo bolji tim. Prvo pojačanje očekujem odmah posle praznika. Pregovaramo na više frontova. Plus, da ekipa prođe pripreme prvi put pod Batinom palicom. Zato očekujem novi i bolji Partizan u novoj godini“, zaključio je Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih.

BLEKI DONOSI 2.500.000 EVRA AKO NAPUSTI KALČO

Gledaju sa Topčiderskog brda ka Firenci i nadaju se da bi tokom zime, najkasnije na leto, Nikola Milenković mogao da napusti Fjorentinu, jer bi na taj način Partizan prihodovao oko 2.500.000 evra na ime fonda solidarnosti FIFA. Pod uslovom da Bleki pređe u neki klub van Serije A i da transfer bude vredan najmanje 50.000.000 evra. U suprotnom...
Ako ode u Juventus Partizan nema nikakvu korist. S obzirom koliko volim tog momka voleo bih da ostvarimo prihod, međutim, zbog njega bi mi bilo drago da ode gde želi da igra, jer je dečko koji se izdvaja“, dodao je Vazura i objasnio da je na račun crno-belih, takođe iz Fonda solidarnosti, legla prva od dve rate od transfera Nemanje Radonjića u Marselj.

KOKIR? NEMA FRKE

Šuškalo se minulih dana, po beogradskoj čaršiji, o navodnioj nameri Crvene zvezde da iskoristi činjenicu da Jovan Kokir ne dobija šansu u prvom timu Partizana, ali iz Humske demantuju mogućnost da ih napusti krilni vezista iz „klase 2000“.
Nema problema. Čuo sam neke insinuacije, međutim, Kokir trenira sa prvim timom, igra za omladince, tako da je sve u redu. Apsolutno se njegov rad prati“ objasnio je Vazura.

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Miloš VazuraFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara