""
""

Kao na ekskurziji: Sasarijev šamar Partizanu

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.17. | 19:41

Uprkos ubedljivom porazu, oslabljeni crno-beli u plej-of idu sa trećeg mesta u grupi

Košarkaši Partizana poraženi su na Sardiniji od domaćeg Dinamo Sasarija sa 99:85 u poslednjem kolu E grupe FIBA LIge šampiona i u prvo kolo plej-ofa ući će sa trećeg mesta. Crno-beli su takmičenje u grupi završili sa osam pobeda i šest poraza, a Italijanima je ova pobeda. sedma, donela je plasman u doigranje kao jednoj od četiri najbolje petoplasirane ekipe.

Izabrane vesti

Prvi mečevi prve runde plej-ofa igraju se 7. i 8. februara, a revanši su na programu dve nedelje kasnije. Žreb za ovu fazu takmičenja održaće se u petak.

Za crno-bele večeras nije debitovao novajlija Džamont Gordon iako je bio u protokolu, mada kako je Partizan igrao u većem delu utakmice, ni on mu ne bi pomogao.

Kada za 40 minuta ekipa odigra ozbiljno, pre svega u odbrani, nekih 10 ili 12, a pritom nastupa bez četvorice veoma važnih igrača, nije realno očekivati ništa osim poraza.

Tako je bilo večeras na Sardiniji gde crno-beli jednostavno nisu mogli da iznenade domaći Dinamo. Pritom, italijanska ekipa je demonstrirala ono što je već godinama njen osnovni i najveći kvalitet - odličan šut za tri poena.

A kada Sasari počne da pogađa sa distance, spasa nema. To su demonstrirali, pre svih, Amerikanac Dejvid Bel i Hrvat Rok Stipčević.

U odsustvu Novice Veličkovića, Vila Hečera, Uroša Lukovića i Vanje Marinkovića, veću minutažu dobili su igrači poput Kenana Karahodžića i Miloša Koprivice. Međutim, teško može da se kaže da su iskoristili šansu.

Ništa nije vredelo Partizanu ni što je odlično otvorio utakmicu, poveo veoma brzo sa sedam poena (18:11), ali je tu i stao. Počeli su crno-beli da u serijama promašuju zicere, bacaju lopte u aut i prave bespotrebne prekršaje.

Od početka druge deonice stvari u svoje ruke je preuzeo domaćin. Povukao je Duško Savanović, a onda su nastavili Bel i Stipčević. Odbrana crno-belih kao da nije postojala, protivnički igrači su često ostajali sami na šutu, zato i ne bi trebalo da čude veoma dobri procenti domaće ekipe.

Ni povratak na teren oporavljenog Frenka Robinsona nije pomogao Partizanu. Naprotiv. Amerikanac je opet ulazio u serije grešaka, kao i Đorđe Majstorović. Pogađao je i Partizan u serijama za tri poena, ali ne u toj meri.

Prvu dvocifrenu prednost na utakmici Dinamo je stekao u finišu prvog poluvremena, a crno-beli su na startu drugog dela serijom od 9:0 uspeli da izjednače na 51:51. Pre svih, zahvaljujući odličnom Mihajlu Andriću.

Za više od toga, međutim, Partizan večeras u ovom sastavu i sa ovakvim pristupom nije ni snage, ni sposobnosti.

Za tri dana u Podgorici moraće, u kompletnom sastavu verovatno, da bude znatno, znatno bolje, pre svega kada je u pitanju energija sa kojom se ulazi u duel.


DINAMO SASARI - PARTIZAN 99:85 (19:22, 32:20, 21:21, 27:22)

Hala: Roberta Seradiminji

Gledalaca: 5.000

Sudije: Antonio Konde, Arturas Sikis i Nikolas Mestre

DINAMO SASARI: Bel 20, Lejsi 9, Deveki, Derkole 9, Saketi 5, Lideka 4, Savanović 18, Karter, Stipčević 23, Laval 11, Monaldi, Ebeling.

PARTIZAN: Robinson 5, Ratkovica 8, Vrabac 8, Jovanović 3, Tanasković, Majstorović 3, Birčević 17, Koprivica 6, Andrić 14, Pot 8, Karahodžić 13, Gordon.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Aleksandar DžikićDinamo SasariEvroligaFIBA Liga šampionaFK PartizanStefan Birčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara