"Iz arhiva: Obradović i Kićanović"
"Iz arhiva: Obradović i Kićanović"

Kićanović za MOZZART Sport: Svi ovde navijamo za našeg druga Žoca

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.16. | 12:32

"Svi smo uz Željka i želimo da osvoji i devetu titulu prvaka Evrope", rekao je legendarni Kića

Iz arhiva: Obradović i Kićanović

Jednog od najboljih srpskih košarkaša svih vremena Dragana Kićanovića, koji trenutno obavlja funkciju generalnog konzula Srbije u Trstu, pozvali smo i upitali kakva su očekivanja od finalne utakmice Fajnal-fora između Fenerbahčea i CSKA.
"Zar treba da kažem šta očekujem i za koga navijam na turniru u Berlinu, i ne samo ja", upitao nas je čuveni Kića i dodao: 
"Svi ovde navijamo za Fener zbog našeg druga Žoca. Svi smo uz Željka i želimo da osvoji i devetu titulu prvaka Evrope. Zbog obaveza, nisam gledao prve utakmice , ali  finale neću propustiti", kratko je za Mozzart Sport prokomentarisao Kićanović.

Izabrane vesti

Zanimljivo, pred završni turnir u Berlinu najtrofejniji trener Evrope koji je titule osvajao sa Partizanom, Huventudom, Realom i pet puta sa Panatinaikosom prisetio se zbog čega i koga je zavoleo košarku. Upravo zbog Kićanovića.
"Najznačajnija je bila 1973. godina. Imao sam tada trinaest godina i igralo se Evropsko prvenstvo u Barseloni. Prvi put je u reprezentaciji tadašnje Jugoslavije bio Dragan Kićanović, koji je iz Čačka kao i ja. Bilo je neverovatno gledati ti ga i tada je nešto 'kliknulo' u meni da zavolim košarku", rekao je nedavno Obradović za sajt Evrolige.

Inače, Kićanović je tokom karijere osvojio mnogobrojne medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, a proglašen je za MVP igrača SP koje se održalo 1974. godine, potom za najboljeg igrača Starog kontinenta 1981. i 1982. godine. Ušao je u Kuću slavnih FIBA i bio je sportista godine u bivšoj SFRJ.

Finalna utakmica Fajnal-fora, Fenerbahče - CSKA, igra se u nedelju u 20 sati. 

Piše: Đurđe Mečanin
(Djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Fenerbahče BekoEvroligaDragan KićanovićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara