""
""

Konjica srušila MSG do temelja! Klej zatrpao i Kliperse, Jokić se vratio sa dabl-dablom! Ali, Denver se kasno probudio (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.12.16. | 08:30

Janis Adetokunbo ostvario tripl-dabl (15p, 12sk, 11as) u pobedi nad Portlandom, Demarkus Kazins ostvario rutinski dabl-dabl (24p, 14sk) u Sakramentovom razbijanju Dalasa, dvocifrene brojke imao i Nikola Vučević (12p, 10sk) u Orlandovom porazu od Bostona. Boban Marjanović nije se skidao, a Detroitu nije pomogao ni 26-20 Dramond

Šampion zna da se gosti u Medison Skver Gardenu. I to ozbiljno dobro. Još jedan sudar Klivlenda i Njujorka u legendarnoj dvorani prošao je bez i najmanjih trzavica, a pobednička serija Konjice u Velikoj jabuci traje bezmalo tri godine! Klivlend je pametnom igrom došao do laganih 17 poena viška već u prvom kvartalu, da bi do kraja utakmice ona iznosila i 32 koša - 126:94.

Izabrane vesti

Utakmica je bila toliko jednolična da su se američki mediji više bavili time šta Lebron Džejms ima da kaže o prvom operativcu Njujorka Filu Džeksonu posle ozbiljnog verbalnog sukoba nedavno, kao i zašto igrači Klivlenda nisu želeli da prespavaju u brendiranom hotelu novog predsednika SAD Donalda Trampa.

Što se samih dešavanja sa parketa tiče, Velika trojka odradila je posao sa pola snage. Lebron Džejms je meč završio sa 25 poena, sedam asistencija i šest skokova, Kajri Irving imao je 28 koševa i šest završnih dodavanja, dok je Kevin Lav skupio 21 poen, od čega čak 16 u prvoj deonici.

Pomalo iznenađujuće deluje da je u jednom ovakvom meču skroz podbacio Karmelo Entoni. Ponajbolji igrač Niksa je na kraju imao samo osam koševa, a prvi strealac bio je Brendon Dženings sa 16 poena. Kristaps Porzingis takođe se nije proslavio, jer je uspeo da uknjiži tek 12 poena.

Interesantne brojke ubeležio je centar gostiju Tristan Tompson. On je, naime, imao tek tri poena, ali čak 20 skokova!

Nikola Jokić se vratio na teren posle tri utakmice pauze zbog povrede ručnog zgloba i bio odličan. Tačnije, upisao je svoj četvrti dabl-dabl sezone sa 14 poena i 11 skokova, uz tri asistencije. Ali, Denver se još jednom okliznuo, četvrti put u poslednjih pet utakmica. Bruklin - Denver 116:111.

Zanimljiva utakmica viđena je u Barklajs Centru. Bruklinov pik iz prve runde Kari Levert konačno je debitovao na najvećoj sceni, a Netsi su uspeli da naprave ogromno vođstvo u trećoj četvrtini, koje ni sami nisu uspeli da proćerdaju. Iako je to donekle u njihovom DNK.

Ali, jedno rutinsko izdanje domaćina na kraju se pretvorilo u dramatičan finiš. Odnosno, Netsi su prokockali čak 29 koševa viška iz finiša trećeg kvartala, jer je Denver uspeo da stigne na samo dva poena zaostatka (111:109). Na kraju je sve ipak palo u vodu. Nagetsi su na 14 sekundi imali napad za preokret, ali je Džamir Nelson poslao visoko dodavanje Džamalu Mariju i tako poklonio loptu rivalu.

U poslednjim trenucima meča prevagu su odneli Šoun Kilpatrik i Bojan Bogdanović sigurnim hicima sa linije slobodnih bacanja. Bruklinov dvojac na kraju je imao 22, odnosno 19 poena, a najefikasniji ipak je bio Bruk Lopez sa 24 koševa, osam skokova i četiri asistencije. Predvodnik Denverovog veliko povratka u meč bio je Vilson Čendler sa 27 poena i 15 skokova. Na listi strelaca sledeći je bio Vil Barton sa 15 koševa, da bi Nelson ubacio koliko i Jokić - 14.  

Postoji ta neka posebna emocija kada Ratnici izađu na borilište, a na drugoj strani nalaze se Los Anđeles Klipersi. Jer, obično kada se čuje poslednji zvuk sirene i pogledate na semafor, shvatite da je Golden Stejt rasturio „onaj drugi tim“ iz Los Anđelesa. Tako je bilo u prethodnih pet navrata, tako je bilo i prošle noći - 115:98.

Doduše, rezultat možda ne govori u prilog tome da su se Voriorsi poigravali sa Klipersima, ali dovoljno je samo baciti pogled na statistiku, koja kaže da su gosti praktično sve vreme imali preko 15 koševa viška.

Utakmica je imala zanimljiv početak, jer je Blejk Grifin pogodio šut sa gotovo deset metara. Ali, to je bilo sve. Samo nekoliko minuta kasnije Voriorsi su razneli obruč Klipersa, a razlika je iznosila i 20 poena!

Na kraju su vicešampioni suvereno jahali na talasu ostvarene prednosti i vezali šestu pobedu nad Klipersima, bez obzira na mesto odigravanja meča.

Najefikasniji igrač tima iz Ouklenda bio je Klej Tompson sa 24 poena, dva manje ubacio je Drejmond Grin, dok je Stef Kari postigao 19 poena, uz čak sedam ukradenih lopti i šest asistencija. Kevin Durant je skupio 16 koševa, osam skokova i sedam završnih dodavanja. Na drugoj strani Džamal Kroford je ubacio 21, Kris Pol 15, a Ostin Rivers 14 poena.

NBA - REZULTATI 

Šarlot - Detroit 87:77
/Voker 25 - Dramond 26/

Orlando - Boston 87:117
/Ogustin 15 - Bredli 23/

Atlanta - Majami 103:95
/Hauard 23 - Džonson 27/

Bruklin - Denver 116:111
/Lopez 24 - Čendler 27/

Hjuston - LA Lejkers 134:95
/Gordon 26 - Vilijams 24/

Milvoki - Portland 115:107
/Parker 27 - Lilard 30/

Njujork - Klivlend 94:126
/Dženings 16 - Irving 28/

Dalas - Sakramento 89:120
/Vilijams 20 - Kazins 24/

Finiks - Indijana 94:109
/Bledso 15 - Džordž 25/

LA Klipers - Golden Stejt 98:115
/Kroford 21 - Tompson 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariSakramento KingsOrlando MedžikNjujork NiksNikola VučevićNikola JokićNBA ligaLebron DžejmsKlej TompsonKevin DurantKajri IrvingJanis AdetokunboDenver NagetsDemarkus KazinsBruklin NetsBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara