""
""

Kralj pogubljen u Pireju! Moderna košarka ne pamti ovakvu ludnicu: Pet ekipa traži prolaz u četvrtfinale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.16. | 22:25

Sjajnom igrom i trijumfom protiv Reala (99:84) košarkaši Olimpijakosa do maksimuma zakomplikovali situaciju u grupi F

Nije vruće u grupi F. Vrelo je. Temperatura je uoči poslednja dva kola premašila tačku ključanja! Košarkaši Olimpijakosa brutalnom partijom u dvorani Mira i Prijateljstva su savladali Real Madrid (99:84) i do krajnjih granica zakomplikovali situaciju.

Posle senzacije u Nemačkoj i čišćenja Reala u Pireju čak pet ekipa ima izjednačen skor – šest pobeda i isto toliko poraza. A mesta u košarkaškom raju ima samo za dva tima... Ili da pojednostavimo: neko od istinskih gianata evropske košarke kao što se Real Madrid, Barselona i Olimpijakos sigurno će da ostane bez četvrtfinala Evrolige. Osim pomenutih timova identičan skor imaju bogati Himki i nemačka senzacija Bamberg.

Izabrane vesti

Večeras je nošen hukom sa tribina Olimpijakos odigraoi partiju sezone. Želeli su Spanulis i drugovi da se operu za poraz u Nemačkoj i u tome su uspeli. Reklo bi se da su napravili ogroman korak ka četvrtfinalu.

 

Da će Real teško pronaći pobedničke koordinate u Pireju moglo se naslutiti u prvoj četvrtini. Taj period igre Olimpijakos je dobio sa šest poena razlike. Glava kraljevskog kluba je tada stavljena na panj, a definitivno je odrubljena u drugom kvartalu. Olimpijakos je ofanzivnim kreacijama Spanulisa i večeras sjajnog Mancarisa pogađao iz svih pozicija. Odbrana Reala je bila bušna na sve strane, pa je Olimpijakos „strpao“ 30 poena za četvrtinu. Na poluvremenu je Olimpijakos ima 20 koševa prednosti.

Trener Madriđana Pablo Laso nije imao dovoljno štihova sposobnih da se odupru Olimpijakosu kome je publika bila pogonsko gorivo. Donekle je raspoložen za igru bio Serhio Ljulj. Domaćini su odolevali svakom napadu Reala, nisu mu dozvolili da prepoznatljivom igrom iz tranzicije brzo topi prednost.

 

Rsplet u grupi F mogao bi da bude nagovešten u narednom kolu. Tada će Olimpijakos gostovati Himkiju, Real će dočekati Kahu Laboral koja je osigurala prolaz, ali ima šansu da se domogne prvog mesta. Bamberg će na noge Barseloni...

Ko, posle svega viđenog, može da pogodi rasplet?

Evroliga, rezultati

Sreda:

Laboral Kuća – Barselona 75:71

Četvrtak:

Lok. Kubanj – Crvena zvezda 86:62

Darušafaka – Panatinaikos 84:86

Bamberg – CSKA 91:83

Petak:

Cedevita – Fenerbahče 89:59

Žalgiris – Himki 71:76

Efes – Unikaha 87:67

Olimpijakos – Real M 99:84

(Foto Action Images)


tagovi

Vangelos MancarisVasilis SpanulisŠpanijaSerhio LjuljReal MadridPablo LasoOlimpijakosGrčkaEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara