"Navijači se pitaju"
"Navijači se pitaju"

Lalatović: Idem kad sever zapeva “Nešo, odlazi!“

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.02.15. | 13:48

Trener Zvezde i o Gavriću, Savićeviću, Joviću...

Navijači se pitajuPrivrženost kluba nikada nije bila sporna. Niti želja da se napravi iskorak u napred. Ali rezultati sude trenerima. A oni ne idu u korist Nenada Lalatovića. Šef struke Crvene zvezde svestan je da mu posle četiri remija u poslednjih pet ligaških kola, te samo tri gola postignuta u tom periodu, mač visi nad glavom. I nema problem da prizna da javnost ima pravo da kritikuje tim.
"Ja sam tu. Uprava ne vrši pritisak na mene", kratko je rekao Lalatović na konferenciji za novinare pred gostovanje kod Jagodine u 17. kolu Superlige, da bi potom otvorio dušu...
"Kad bude htela armija navijača ja ću otići. Čist sam pred sobom. Ako ’sever’ bude pevao ’Nešo, odlazi’, ja ću otići", nastavio je Lalatović.

Ostavši i dalje zaštitnik ekipe i igrača u čije kvalitete javnost sve manje veruje. Šef struke međutim kao da uporno želi da istakne da u uslovima kakvi vladaju na crvenoj-beloj strani Topčiderskog brda ni mnogo bolji ne bi mogli više. A ovi koji su sada tu su, kako se da naslutiti iz Lalatovićevih reči, zaslužili da tu i budu. Pa i Nenad Gavrić, koji se našao možda i na najžešćem udaru. Delom i zbog toga što je stigao iz Lalatovićevog bivšeg kluba Napretka, pa se u javnosti stekla slika da je pod protekcijom trenera.
"Gavra je u Zvezdu došao pre mene. I ima kvalitet za Zvezdu. Bio je najbolji kada smo u Napretku pobedili Partizan. Samo njegovo mesto je desno gore. Kada tu bude igrao biće 40 odsto bolji", tvrdi Lalatović aludirajući na činjenicu da je trenutno na desnom krilu Zvezde zacementiran Darko Lazović.

Izabrane vesti

O mladom Vukanu Savićeviću, kojeg u Ljutice Bogdana čekaju “da nadođe“ već skoro dve godine, samo kratko: "Vukan je bio sjajan na pripremama".

Međutim, izjave u odbranu igrača ne znače da Lalatović nije primio brojne falinke u timu. Stoga i ne krije da će pod Đurđevim brdom biti promena u odnosu na ekipu koja je istrčala na Čairu u remiju bez golova sa Radničkim u prvom prolećnom kolu.
"Na našu sreću, razlika između Partizana i nas je ostala ista, ali više nema izgovora! Znamo sve o Jagodini, da ima odličnu kontru, znamo da će nam psihološki biti mnogo teško, ali ubeđen sam da ćemo u nedelju biti mnogo bolji. Nama je realizacija jedina rana. Nadam se da ćemo i to rešiti, da će i Luka Jović pokazati da je sazreo".

Inače, Savo Pavićević i Mamadu Mbođ su zbog temperature neizvesni za meč u Jagodinu, dok bi u timu mogao da se nađe Petar Orlandić, iako se šuškalo da je korpulentni crnogorski napadač u Beogradi stigao nespreman.
"Orlandić nije daleko od prve postave. Fizički je spreman. Odigrao je odlično protiv Obrenovca", podseća Lalatović na prijateljski susret sa tamošnjim Radničkim.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vukan SavićevićSuperligaSrbijaNenad LalatovićNenad GavrićLuka JovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara