Kajl Hajns
Kajl Hajns

Lazić nije prošao - Kajl Hajns protivnicima daje 6,4 poena po meču i najbolji je defanzivac Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.05.18. | 12:11

Zvezdin bek bio vrlo visoko kotiran

Branko Lazić u ulozi izazivača, ali pobedu je odneo Kajl Hajns. Krilni centar moskovskog CSKA je, naime, proglašen za najboljeg defanzivca Evrolige. Drugi put u tri godine, tako da o tome da li je priznanje otišlo u prave ruke ne treba previše ni razgovarati.

Ove sezonr, 31-godišnji košarkaš je u proseku beležio 8,2 poena, 4,2 skoka, 1,2 asistenciju, 1,1 ukradenu loptu i 0,7 blokada po utakmici. I sada će pokušati da sve to dodatno popravi na Fajnal foru u Beogradu.

Izabrane vesti

I ovako je njegovom timu dobro išlo. Evroligini statističari su notirali da su Armejci, kad je Hajns na parketu, u proseku primali 93,7 poena na 100 poseda, a postizali čak 119,5. Primetićete razliku od čak 25,8 poena. Još bolji prikaz možemo da dobijemo kada se fokusiramo samo na protivnčke centre. Kada je Hajns bio u startnoj petorci Dimitrisa Itudisa protivnički centri su u proseku beležili samo 6,4 poena po meču! Impresivno.

MOZZART KVOTE
CSKA osvajač Evrolige - kvota 2,35

Najboljeg defanzivca su inače birali treneri evroligaških ekipa, koji su na drugo mesto postavili Nika Kalatesa iz Panatinaikosa, dok se na treću poziciju plasirao kapiten Crvene zvezde Branko Lazić. Četvrti je bio Edi Tavares iz Reala.

Podsetimo, apsolutni rekorder Evrolige je Dimitri Dijamantidis sa šest priznanja za najboljeg defanzivca. Brajant Danston je uz Hajnsa još jedini igrač koji je dva puta proglašavan za najboljeg. Nagradu su osvajali i Viktor Hrijapa, Andrej Kirilenko, Stefan Lazme, Adam Hanga.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kajl HajnsBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara