""
""

Lokomotivine mašinovođe su Rendolf i Dilejni! Moskva je u šoku, CSKA utihnuo posle kiše trojki

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.16. | 18:55

Tim iz Krasnodara skinuo skalp neprikosnovenom šampionu VTB lige...

Ne pamte košarkaši moskovskog CSKA kada su poslednji put doživeli poraz u regionalnog VTB ligi na svom terenu. Tačnije, u tako nešto nije se dogodilo poslednjih deset meseci, sve do ovog hladnog, nedeljnog popodneva, kada je Lokomotiva protutnjala Moskvom i Armejcima skinula skalp, uz čak 15 ubačenih trojki - 94:88 (19:24, 21:19, 22:21, 32:24). 

Izabrane vesti

Noćna mora neprikosnovenog šampiona VTB lige bili su Entoni Rendolf i Malkolm Dilejni, koji su gotovo svih 40 minuta bili kao noćna mora za protivničku odbranu. Pitanje pobednika rešeno je u pravom trileru, u kojem je Lokomotivin tandem bio gotovo nepogrešiv. Dok su Rendolf i Dilejni zatrpavavali koš CSKA, Miloš Teodosić i Nando De Kolo ispustili su nekoliko ključnih šuteva i protivniku tako dozvolili da se odlepi na šest poena prednosti. Uspela su dvojica najboljih košarkaša CSKA da se donekle iskupe za prethodne promašaje, ali bilo je to u trenucima kada je psihički Lokomotiva bila prejaka i nije se dala slomiti, upravo zahvaljujući raspucanim snajperistima, koji su veliku pomoć imali u raspoloženom Rajanu Broehofu

Rendolf je meč završio sa 28 poena (5/6 za tri) i šest skokova, Broehof je dodao 18 koševa (5/7 za tri), dok je Dilejni imao 17 poena, uz čak deset iznuđenih faulova. Na drugoj strani De Kolo je imao 30 poena, ali i sedam izgubljenih lopti, dok je srpski as upisao 26 poena i osam asistencija, uz dve ukradene lopte. 

Poslednji put kada je CSKA poražen u VTB ligi slavio je Šaratov krajem prošlog aprila, a od tada tim Dimitrisa Itudisa vezao je čak 18. uzastopnih ligaških trijumfa. Ekipi CSKA ovo je tek drugi poraz ove sezone kod kuće u svim takmičenjima. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

VTB ligaNando De KoloMiloš TeodosićMalkolm DilejniEvroligaEntoni RendolfCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara