Lučić potpisao Žalgirisov poraz u Minhenu, strašan okršaj Vilijamsa i Dejvisa i Jovićeva asistencija sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.12.18. | 22:59

Panatinaikos nadigrao Darušafaku u Atini

Drama u Minhenu i velika pobeda Bajerna nad zvanično trećeplasiranim timom Evrope u prošloj sezoni! Izabranici Dejana Radonjića odneli su prevagu u tesnoj utakmici protiv Žalgirisa i slavili rezultatom 88:84 čime su ušli u društvo osam najboljih timova Evrolige i grupu klubova koji posle dvanaest kola imaju skor 6-6.

Ništa manje se nije očekivalo od ove utakmice! Napeta, odlična borba do poslednje sekunde, mnogo dobre košarke, nažalost još sumnjivih sudijskih odluka i poeni Vladimira Lučića za pobedu nemačkog šampiona.

Izabrane vesti

Cela utakmica stala je u završnih pola minuta. Leo Vesterman je svojom petom, inače rekordnom trojkom na utakmici nadoknadio Žalgirisov minus od pet poena i vratio ekipu u život, posle čega je Nihad Đedović uzvratio sa poenima posle kojih je Šarunas Jasikevičijus uzeo tajm-aut. Žalgiris je posle minuta odmora ponovo smanjio zaostatak preko Brendona Dejvisa, a onda je usledio momenat koji je odlučio utakmicu i jedna od dve sudijske odluke za polemiku. Arturas Milaknis je s leđa vukao Vladimira Lučića kod utrčavanja pri izvođenju lopte i na trenutak je izgledalo da ima materijala da se svira nesportska lična greška. Arbitri su pogledali snimak i na kraju ipak odlučili da sviraju „običan“ faul. Lučić je otišao na liniju penala, prvo bacanje promašio, drugo pogodio i uvećao razliku na tri poena (86:83). A onda, druga situacija za polemiku. Ovog puta se Lučić našao na strani onog koji je pravio faul i to na Dejvisu. Najbolji igrač Žalgirisa je probao da se digne na šut van linije 6,75 metara, a faul je pravljen na zemlji, pa su tako i svirana dva slobodna bacanja, ne tri. Za razliku od Lučića Dejvis je prvo bacanje pogodio, a drugo promašio, posle čega je Bajernov heroj Derik Vilijams bio siguran oba puta i overio trijumf.

Vilijams je odigrao najbolju utakmicu u evropskoj karijeri, pošto je na kraju imao rekordnih 27 poena i najviši indeks korisnosti dosad – 35! Na to je dopisao i sedam uhvaćenih lopti, tri asistencije, dve ukradene lopte i blokadu. Lučić je utakmicu završio sa 11 poena i po jednim skokom i asistencijom za gotovo 30 minuta na terenu, a isti učinak imao je i Nihad Đedović. Stefan Jović je takođe imao 11 poena, uz tri asistencije, od kojih se jedna može lako svrstati u kategoriju najboljih ove sezone (ako ne i najbolja dosad?).

The @jovicstefann feed
The @DWXXIII FINISH #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/modBIAB1jb

— EuroLeague (@EuroLeague) December 14, 2018

Kod gostiju istakao se Dejvis sa 21 poenom i šest skokova, dok je Leo Vesterman koji je ubacio 19 poena i pogodio dosad rekordnih pet trojki u Evroligi. Dopisao je i šest asistencija.

Panatinaikos je na svom terenu ipak uspeo da dobije Darušafaku, a tradicija se nastavila kada su u pitanju okršaji ovih klubova, pa je razlika ponovo bila jednocifrena – 75:67.

Pobednički sastav predvodio je Konstantinos Mitoglu sa 20 poena, uz šest skokova, dok je Nik Kalates imao 10 poena, 12 asistencija i pet skokova. Kit Lengford je ubacio 12, a Džejms Gist 15 poena. Na drugoj strani Toni Daglas je skupio 15, a Rej Mekalum 11 poena.

EVROLIGA - 12. KOLO

Četvrtak

Olimpijakos - Efes 88:81
/Tupan 19 - Micić 24/

CSKA - Himki 88:74
/Heket 14 - Marković 18/

Fenerbahče - Olimpija Milano 92:85
/Gudurić 20 - Džejms 31/

Makabi - Baskonija 79:81
/Vibekin 13 - Šengelija 20/

Real Madrid - Barselona 92:65
/Tompkins 17 - Ertel 16/

Petak

Panatinaikos - Darušafaka 75:67
/Mitoglu 20 - Daglas 15/

Bajern Minhen - Žalgiris 88:84
/Vilijams 27 - Dejvis 21/

Gran Kanarija - Budućnost 95:85
/Erikson 15 - Džekson 15/


tagovi

Brendon DejvisVladimir LučićDerik VilijamsStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara