""
""

Mažić o frci na derbiju: Efikasna reakcija MUP-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 13:41

„Problem huliganizma postoji i u Švedskoj“, uverava najbolji srpski sudija

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić, povodom incidenata navijača na prošlom derbiju između Partizana i Crvene zvezde, rekao je da je meč protekao bez težih posledica zbog efikasne reakcije MUP-a.
Nije prijatno biti akter takvog događaja, kada se dešavaju onakve stvari. Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo pravde i Fudbalski savez Srbije pokušavaju da spreče nasilje“, rekao je Mažić na konferenciji „Fej plej, fer lajf“, održanoj u hotelu Metropol, u saradnji Ministarstva omladine i sporta i novinske agencije Tanjug.

Zatim je objasnio s čim se sve suoačava tokom mečeva Superlige.
„Da bi bio fudbalski sudija na zavidnom nivou, mora da bude spreman da se nosi sa pritiscima. U Srbiji se mnogo više piše o negativnim stvarima kojih ima mnogo manje nego pozitivnih“.

Izabrane vesti

On ističe da kao redovni učesnik mečeva u Ligi šampiona i velikih takmičenja ne može da ih uporedi sa stanjem u Srbiji, jer su kod nas kompleksnije stvari.

Priznao je da Evropska fudbalska unija (UEFA) primenila druge mere sagledajući incidente iz Beograda na meču Srbije i Albanije 2014. godine.
Kad se dogode neredi na tribinama, sudija ima tri koraka - javno upozorenje, kratak i trajni prekid utakmice“, naglasio je Mažić.

Pojasnio je:
UEFA je dosta naučila od meča Srbije i Albanije i došla je do efikasnijih koraka ako se takve stvari ponove. Problem huliganizma postoji u mnogim zemljama, ne samo u Srbiji, ekonomski jaka Švedska ima isti problem, on eskalira iz godine u godinu. Ako bismo koristili korake koje UEFA primenjuje, prvo i osnovno pitanje u Srbiji je infrastruktura. Kada bi se praznio deo tribina, pitanje je kako bi to bilo“.

Mažić je dodao da ljudi iz srpskog fudbala imaju tesnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.
Sa MUP-om uvek pokušavamo da se sportska priredba na najbolji način privede kraju“, zaključio je Milorad Mažić, jedan od glavnih kandidata za prvog sudiju u ovogodišnjem finalu Lige šampiona i sugiran učesnik predstojećeg Mundijala u Rusiji.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligasudijaSrbijaMUPMilorad Mažićderbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara