"Na prethodnom susretu sa Bajernom"
"Na prethodnom susretu sa Bajernom"

Medojević uoči sudara sa šampionom: Bavarci su moćniji nego prošle sezone!

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.08.14. | 10:20

Utakmicom Bajern – Volfzburg počinje nova sezona Bundeslige, a među učesnicima premijernog meča biće i jedan od čak 10 srpskih fudbalera koji će nastupati u nemačkom šampionatu, 23-godišnji vezista Vukova Slobodan Medojević

Na prethodnom susretu sa BajernomNekadašnji kapiten Vojvodine, koji je na Folksvagen Arenu stigao  januara 2012, Slobodan Medojević slaže se da je Bundesliga jedno od najjačih takmičenja u Evropi, ali i da joj je u poslednje dve sezone nedostajalo neizvesnosti zbog dominacije Bajerna. U razgovoru za MOZZART Sport priznao je da se nada uzbudljivijem prvenstvu, mada su, po njemu, Bavarci ponovo glavni favoriti.
"Nadam se da će biti malo neizvesnije, ali iskreno sumnjam da i ove sezone iko može da ozbiljno konkuriše Bajernu. Možda je šampion malo oslabljen u veznom redu, posle odlaska Tonija Krosa u Real, mada Bavarci uvek imaju kvalitetne igrače koji će popuniti tu rupu. Sa druge strane napad je pojačan dovođenjem Roberta Levandovskog, koji je trenutno jedan od pet najboljih centarfora na svetu, pa kada se sve uzme u obzir, čini mi se da je Bajern i moćniji nego prethodne sezone. Međutim, sada se ekipi Pepa Gvardiole dešava ono što se događalo Dortmundu. Povredio se Havi Martines, koji će biti van terena do kraja godine. Bastijan Švajnštajger nikako da se sasvim zaleči, Frank Riberi je malo povređen, malo nije... Zdravstveni bilten treba uvek uzeti u obzir kada se priča o očekivanjima".

Dortmund je potrošio najviše  novca na pojačanja, čak tri puta više nego Bajern. Ni u Leverkuzenu nisu bili škrti ovog leta. Da li bi oni ipak mogli da pariraju dvostrukom uzastopnom prvaku?
"Leverkuzen je iz Hamburga doveo turskog reprezentativca Hakana Čalhanoglua. On je prošle sezone vukao svoju ekipu, da nije bilo njega mislim da bi Hamburg ispao u Cvajtu. Dortmund uvek pametno posluje, ne gomila igrače, ima ustaljenu rutinu i vidi se da je ekipa dugo na okupu. Gledao sam Milionere protiv Bajerna u Super kupu. Igrali su lepo i bili za klasu bolji od šampiona. Očekujem da će se do kraja voditi velika borba između Dortmunda i Bajerna i da teško neko treći može da se umeša u nju".

Izabrane vesti

Slavlje VukovaNavijači Volfzburga mogu da budu zadovoljni prošlom sezonom. Kakve su vam ambicije u ovoj i koliko vam je bitna Evropa?
"Da, zadovoljni smo i mi i oni. Plasirali smo se u Ligu Evrope, ali sada želimo da budemo još uspešniji. Cilj nam je još bolji plasman u prvenstvu, da što dalje doguramo u Kupu, ali i da što duže opstanemo u Evropi, minimum da prođemo grupu. U prvenstvu nemamo neki klasični pritisak javnosti ili uprave da moramo do nekog od prvih mesta, ali smatram da imamo kvalitet za to. Videćemo kako ćemo proći. Što se Evrope tiče, nismo u njoj igrali od 2009, kada je osvojena šampionska titula. Od tada jednu sezonu ekipa bi odigrala dobro, drugu veoma loše. Svi su se uželeli Evrope, ljudi u klubu, igrači, navijači, ma svi u gradu. Cilj nam je da odmerimo snage sa timovima iz drugih liga, da vidimo gde smo. Ja se nadam da možemo bar do osmine finala, možda i do četvrtfinala".

Očekuje vas najteži mogući protivnik u prvom kolu. Možete li da iznenadite Bajern (petak, 20.30, Alijanc arena)?
"Za nas je veoma bitno to što smo prošli u kupu, dobro, na penale, ali protivnik je bio stvarno neugodan, bez obzira na to što se radi o članu Cvajte. Po meni, super je što igramo prvo kolo baš s Bajernom. U pitanju je otvaranje Bundeslige na njegovom stadionu i svi će nas gledati. Nama taj meč dolazi u dobro vreme jer je Bajern imao dosta fudbalera koji su igrali završnicu Svetskog prvenstva i koji su imali samo dve nedelje odmora, a počeli su da treniraju pre desetak dana. Da smo mogli da biramo verujem da bismo ovako odabrali. Naravno, Bajern je Bajern, s kojim god timom da izađe uvek je jak. Činjenica je da su Bavarci veliki favoriti, ali mi se nikada ne predajemo. Na nama je da damo sve od sebe, da igramo kako najbolje umemo pa šta bude. Imamo dosta iskusnih igrača, a kompletna ekipa nam je takva da nema mentalitet da protiv nekoga pružamo defanzivne partije, nego igramo protiv svih isto, bilo da je sa druge strane aktuelni šampion, Dortmund ili neko slabiji od njih".

U duelu sa Frankom RiberijemImao si tokom proleća problema sa povredom. Kako se sada osećaš?
"Problem mi je pravila povreda koju nisam kako treba zalečio jer sam se prerano vratio na teren. Međutim, tokom letnje pauze ona je potpuno sanirana i sada se dobro osećam".

Čak 10 fudbalera iz Srbije igraće ove sezone u Bundesligi. Otkud tolika zainteresovanost Nemaca, kada vas je do prošle zime bilo duplo manje?
"Nemam neko spektakularno objašnjenje. Lepo je što nas ima u tolikom broju, mada Nemci prema nama Balkancima u početku imaju averziju. I dalje nas prati reputacija da radimo slabije nego drugi. Drago mi je što su poslednjih godina igrači iz Srbije pokazali da to baš nije tako, pa su u našim klubovima zadovoljni. Verovatno je to doprinelo porastu broja naših zemljaka u Bundesligi".

Da li imaš neki savet za momke koji su tek stigli?
"Svi oni dobro znaju šta ih očekuje, pa nemam neki poseban savet. Zna se da su ovde treninzi izuzetno jakog intenziteta, da je neophodno zaista se maksimalno truditi. Obično žele da igrač što pre nauči jezik i da se što brže adaptira. Ne daju fudbalerima mnogo vremena za prilagođavanje. Međutim, reč je o momcima koji su igrali nekoliko godina u inostranstvu i verujem da oni neće imati previše problema. Posebno mi je drago zbog Filipa Đuričića jer sam igrao sa njim u mladoj reprezentaciji i znam koliko je kvalitetan fudbaler. Smatram da je odabrao odličnu ekipu. Naravno, i ostalima želim mnogo uspeha".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaNemackaSlobodan MedojevićVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara