""
""

Metalac nije ispunio primarni cilj, ali Vanić je smiren: Sada je svaki bod bitan!

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.16. | 18:29

"Najiskrenije, pred početak sezone, nama nije bio primarni cilj da se plasiramo u plej-of. Imali smo svoj plan da igramo, idemo stepenik, po stepenik i budemo stabilni član Superlige", rekao je strateg ekipe iz Gornjeg Milanovca

Bogatu igračku karijeru gradio je u Prištini, podgoričkoj Budućnosti, lučanskoj Mladosti, čačanskom Borcu, beogradskoj Crvenoj zvezdi, novosadskoj Vojvodini, ali i u belgijskim klubovima Lokerenu i Gentu, pa španskom Albaseteu…Kao trener se oprobao u Radničkom iz Nove Pazove, Slogi iz Petrovca na Mlavi, Donjem Sremu, Bežaniji, a očigledno prave fudbalske uslove za rad i napredovanje dobio je u Metalcu.

Izabrane vesti

Pogađate, reč je o Nenadu Vaniću šefu stručnog štaba kluba iz Gornjeg Milanovca.

Metalac nije uspeo da se plasira u plej-of Superlige Srbije?
"Najiskrenije, pred početak sezone, nama nije bio primarni cilj da se plasiramo u plej-of. Imali smo svoj plan da igramo, idemo stepenik, po stepenik i budemo stabilni član Superlige", počinje razgovor za MOZZART Sport Vanić.

Dakle, plej-aut se ne smatra neuspehom?
"Ne, naročito jer je ovo sistem takmičenja koji donosi nešto novo. Svaki bod je sad veoma bitan, biće zanimljivo, ali i stresno i nikako se ne mogu kalkulisati porazi. Svako od nas, od igrača do trenera mora pružiti maksimum na svakoj utakmici. Mislim da ćemo svi napredovati u svom poslu".

Metalac je završio na desetoj poziciji Superlige sa prepolovljenih 18 bodova?
"Mi smo se trudili da od starta imamo kontinuitet i konstantnost igara. Prestigli smo lučansku Mladost, izjednačili se sa Ivanjičanima, to se može smatrati uspehom".

FS Regiona zapadne Srbije ili Moravički okrug ima čak tri člana u plej-aut fazi?
"Ne treba zaboraviti ni Borac koji je ostao gore, pa zatim naša tri kluba koji gaje zdrav rivalitet. Biće tu više dobrih i kvalitetnih utakmica".

Nekako se u vašem glasu oseća smirenost kad govorite o radu u Metalcu, ali i posvećenost poslu?
"Ljudi iz Metalca su mi omogućili da mirno radim svoj posao, da se razvijam…Mislim da mi je ovo pun pogodak u trenerskom smislu. Nema trzavica, ali to ne znači da smo zadovoljni učinjenim. Normalno je da se razvijamo, da idemo napred, igrači, treneri i ceo klub".

Dobro je poznato da je “alfa i omega” Metalca Dragoljub Vukadinović?
"Dugo je u fudbalu, dobro poznaje svoj posao i obavlja ga na jedan gospodski način. Jednostavno izašao je iz srpskih klišea, iz naših okvira…Šteta što nije na čelu fudbalske organizacije, sve pohvale na račun popularnog Vukadinca".

U kom smeru sad razmišljate?
"Metalac kao i ostali članovi plej-aut grupe moraju da budu fokusirani samo na narednih sedam utakmica. Svaki bod je veoma bitan, borimo se za goli život. Definitivno, u nekim ranijim utakmicama nismo imali sreće pri realizaciji, zbog toga i nemamo napadača koji bi bio treći, četvrti strelac lige. Radićemo da to popravimo".

Šta planirate na kraju sezone?
"Moji planovi su povezani za Metalac, nadam se i njihovi za mene. Sešćemo i dogovoriti se kako dalje, sigurno važan faktor je i rad sa mlađim selekcijama, sad dobijamo pomoćno igralište, uz moderan stadion imamo sve uslove za razvoj i napredak".

Da li ima vremena za slobodne aktivnosti?
"Većina toga je vezana za fudbal, kad vreme dozvoli nastupam sa veteranima Zvezde, lepo je družiti se i igrati fudbal, mada je slobodnog vremena sve manje", zaključio je Nenad Vanić.

Prvu narednu utakmicu Metalac ponovo igra sa Ofk Beogradom na svom stadionu.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

SuperligaSrbijaNenad Vanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara