""
""

Micov u najboljem timu Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.16. | 17:32

Srpski košarkaš jedan od najzaslužnijih za odličnu evropsku sezonu Galatasaraja

Košarkaški Evrokup ušao je u finalnu fazu, gde će se za titulu i mesto u Evroligi naredne sezone boriti Strazbur i Galatasaraj. I dok se čeka 22. april i početak prve o dve finalne utakmice (druga na programu 27. aprila pr. au), objavljen je i najbolji tim drugorazrednog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

U njemu je svoje mesto našao srpski internacionalac Vladimir Micov, jedan od najzaslužnijih za odličnu evropsku sezonu koju ima istanbulski klub. On je u polufinalnom dvomeču bio jedan od najvažnijih šrafova u timu Ergina Atamana, a u revanšu igranom na Kanarskim ostrvima vodio je svoj tim sa 21 poenom i sedam skokova. Osim toga postigao je i poene na dve sekunde pre kraja regularnog toka utakmice, smanjio na 90:76 i odveo Galatu u produžetke. I ne samo to - u dodatnih pet minuta imao je i jednu od ključnih blokada kojim je sprečio Gran Kanariju da dođe do koša koji bi španski klub verovatno odveo u finale. 

Tokom cele sezone beležio je 13 poena, četiri asistencije, tri skoka, a svojim iskustvom ostavio je vrlo jak utisak.  

Pored 30-godišnjeg Micova u najboljoj petorci takmičenja još je i njegov saigrač Erik Mekolum (u proseku 22 indeksna poena, 19 koševa), kao i Mardi Kolins iz Strazbura (prosek od 16 indeksnih poena, 13 koševa, četiri asistencije, pet skokova), te Davide Paskolo iz Trenta (19 indeksnih poena u proseku, 15 poena, šest skokova) i Alen Omić iz Gran Kanarije (14poena i osam skokova po meču). 

Nagradu "Zvezda u usponu" poneo je Mateuž Ponitka iz Zjelone Gore (14 poena, sedam skokova, indeks 17 u proseku). 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir MicovTrentoStrazburMardi KolinsGran KanarijaGalatasarajEvroligaEvrokupErik MekolumDavide PaskoloAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara