""
""

Nije gol, nego autogol! Oglasio se sudija kome je pomogla video-tehnologija (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.02.17. | 19:35

Tragičar je čuvar mreže PSV-a

Dan posle derbija 24. kola holandskog prvenstva, Fajenord - PSV (2:1) glavna tema je i dalje odlučujući gol ekipe iz Roterdama. Ispostavilo se na kraju da je reč o - autogolu!

Jer, lopta posle udarca Van der Hejdena zaista nije prešla crtu, ali kad ju je u svoje naručje povukao golman gostiju Žeron Zut ona je celim obimom već bila s one strane igrališta. Dovoljno da proradi video-tehnologija i da se pogodak prizna.
Sat je počeo da se trese, dao mi je signal da je u pitanju gol. Odnosno, autogol, pošto je golman povukao loptu ka sebi. Trebalo mi je malo vremena da shvatim šta se desilo. Morao sam da pratim sistem. Ako ne verujemo kompjuteru, kome ćemo? Svi klubovi Prve lige su su prihvatili ovaj sistem, znali su da ovako nešto može da se desi“, rekao je Bas Nihuis, glavni arbitar derbija na „De Kajpu“.

Izabrane vesti

Fajenordovi navijači su oduševljeni, jer sad njihov tim ima 12 bodova više od PSV-a i juri ka prvoj tituli prvaka od 1999. godine. Jedina realna pretnja im je Ajaks (pet bodova iza).

S druge strane, arbitru nije baš lako.
To vam je fudbal. Morao sam da ugasim Fejsbuk i Tviter profil, jer sam dobio zahtev za oko 200 prijateljstava, kao i neke poruke u kojime je pisalo „Ubićemo te“. To mi baš i nisu prijatelji“, sleže ramenima Nihuis.

Pogledajte detalj koji je odlučio pobednika...


tagovi

Video tehnologijaSudijePSV AjndhovenHolandijaFajenordEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara