Ivan Ilić i Nemanja Radonjić u dresu Torina (©AFP)
Ivan Ilić i Nemanja Radonjić u dresu Torina (©AFP)

Ivan Ilić suvišan u Torinu? Zamera mu se na nedostatku borbenosti i lošoj statistici...

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.05.24. | 13:53

Drugom najskupljem pojačanju Bikova ostaju četiri utakmice do kraja sezone da ubedi upravu da zaslužuje novu šansu, počev od susreta sa Bolonjom (petak, 20.45) na otvaranju 35. kola Serije A

Došao je u Torino sa ogromnim očekivanjima, ali na izmaku prve sezone u dresu Bikova već može da se konstatuje da nije uspeo da ih opravda. Srpski reprezentativac Ivan Ilić je odigrao prosečnu sezonu, nikako na nivou drugog najskupljeg pojačanja u klupskoj istoriji, pa ne čudi što su pred susret Torina i Bolonje (petak, 20.45) već u italijanskim medijima počele da se pojavljuju glasine o njihovom preranom razlazu.

Štaviše, Toro.it, portal blizak Bikovima, piše da će preostala četiri meča biti odlučujuća za sudbinu dvojice Balkanaca – Ilića i čoveka koji ga je doveo u klub, trenera Ivana Jurića. Hrvatskom stručnjaku je uzdrmana klupa posle serije loših rezultata (po dva remija i poraza) u poslednja četiri kola, koji će najverovatnije koštati Torino plasmana u Evropu.

Izabrane vesti

Naime, ekipa u bordo dresovima je 10. na tabeli sa 46 bodova, četiri manje od osmoplasirane Fjorentine, od koje ima i odigranu utakmicu više. Ta osma pozicija poslednja je koja vodi u Ligu konferencije, a nadmetanje na međunarodnoj sceni bio je glavni Jurićev zadatak.

On je letos smatrao da će sa Ilićem taj cilj lakše ispuniti, zato je i ubedio upravu kluba da izdvoji 16.500.000 evra samo za obeštećenje Veroni. Delovalo je da su sa tim poslom ne može da se pogreši, pošto je nekadašnji omladinac Crvene zvezde ostavio veoma dobar utisak tokom šestomesečne pozajmice prošle sezone, a pre toga je odlično igrao i za Veronu. Zahvaljujući tim partijama ej uostalom i zaslužio mesto u reprezentaciji Srbije, na Mundiajlu u Kataru krajem 2022. godine je igrao protiv Brazila.


20.45: (2,85) Torino (2,95) Bolonja (2,75)


Napravio je tako Jurić od Ilića drugo najskuplje pojačanje u istoriji Torina (samo je Simone Verdi plaćen Napoliju 22.000.000 evra), ali… Malo zbog povrede skočnog zgloba, malo zbog lošijih partija kada je bio na terenu, u prvoj trećini prvenstva je češće bio na klupi nego na terenu.

U periodu od novembra do januara se ustalio 23-godišnji Nišlija u startnoj postavi, ali je onda posle još jedne lakše povrede ponovo skliznuo na klupu. Sve do susreta sa Fjorentinom početkom marta, kada je zaradio povredu ligamenata, zbog koje je morao da pauzira mesec dana.

U protokol se Ilić vratio tek pre dva kola protiv Frozinonea (0:0), odigrao je loše kao i čitav njegov tim. Potom je prošle nedelje malo popravio utisak protiv Intera (0:2), ali nije to bilo dovoljno da se izbegne poraz.


-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------


Navijači i deo medija najviše zameraju Iliću na tome što često deluje nezainteresovano na terenu. Ne krasi ga borbenost i agresivnost, što su ipak osnovni elementi kada fudbaler igra u srcu veznog reda. Nažalost, nema ni štit u vidu neke imponzantne statistike, jer na 27 utakmica zabeležio je samo učinak od po dva gola i asistencije. Te brojke ne samo da nisu na nivou drugog najskupljeg pojačanja, već ni na njegovom ličnom.

Poređenja radi, tokom polusezone na pozajmici je na 14 mečeva u dresu Torina imao bolji učinak nego sada – dva gola i tri asistencije. Sezonu pre te u dresu Verone je imao četiri asistencije i dva pogotka, a u dresu NAC Brede 2019/2020 je četiri puta bio strelac, a dvaput asistent. Čak je i na ono malo utakmica u srpskom fudbalu, 16 u dresu Zemuna, postigao je tri pogotka.

Ivan Ilić je za Torino vezan ugovorom do leta 2027. godine, dakle na još tri sezone. Ranije je se pominjala mogućnost da ode u Premijer ligu, mada posle ovakvih partija teško da i dalje postoji takvo interesovanje. Biće zanimljivo videti kakvi su planovi uprave Bikova, pre svega po pitanju trenera, odnosno da li će Jurić da ostane na klupi. Posle toga tek u fokus dolazi igrački kadar, zato je važno Iliću da pokaže želju i energiju u ova preostala četiri meča. Barem toliko da popravi utisak među navijačima, kod kojih trenutno više vlada mišljenje da je bolje da Srbin ode na leto nego da ostane.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


SERIJA A – 35. KOLO

Petak

20.45: (2,85) Torino (2,95) Bolonja (2,75)

Subota

18.00: (4,50) Monca (3,50) Lacio (1,82)

20.45: (6,50) Sasuolo (4,40) Inter Milan (1,50)

Nedelja

12.30: (2,10) Kaljari (3,45) Leče (2,95)

15.00: (2,45) Empoli (3,35) Frozinone (2,90)

15.00: (3,20) Verona (3,40) Fjorentina (2,40)

18.00: (1,50) Milan (4,40) Đenova (7,50)

20.45: (3,00) Roma (3,15) Juventus (2,65)

Ponedeljak

18.00: (9,00) Salernitana (5,00) Atalanta (1,35)

20.45: (3,80) Udineze (3,50) Napoli (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ATorinoIvan IlićBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara