"Albert Nađ"
"Albert Nađ"

Otvara se Beogradska fudbalska akademija: Trener Albert Nađ, cilj novi Ćirić i Stanković

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.16. | 10:05

Bivši kapiten i direktor Partizana u subotu počinje novi projekat na Adi Ciganliji

Albert NađPosle igračke i funkcionerske, došlo je vreme da Albert Nađ započne i trenersku karijeru. Daleko od mulja u kome se nalazi ovdašnji seniorski fudbal, uveren da je rad sa decom izvorno čist, nekadašnji reprezentativac u subotu kreće u novi projekat. Otvara školu pod nazivom Beogradska fudbalska akademija.

Bivši kapiten, kasnije i sportski direktor Partizana, ideju o radu sa decom počeće da realizuje od subote, 23. aprila, sa početkom od 10 časova na terenima Fudbalskog saveza Beograda, na poznatom izletištu Adi Ciganliji.
"Beogradska fudbalska akademija ima za cilj da deci ponudi kvalitetan i profesionalni rad, kako bi se od prvog dana bavila osnovama fudbala. Kao što se u školi azbuka uči od slova A, tako će i ovde fudbal da se uči od svojh osnovnih elemenata", rekao je Nađ, koji će i sam biti jedan od trenera, uz pomoć nekoliko saradnika.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, Beogradska fudbalska akademija namenjena je deci rođenoj 2008. godine i starijoj.
"S obzirom da sam bio polaznik najbolje naše, a zvanično druge najboje škole u Evrope – Partizanove - želim da ono što su mene naučili Florijan Matekalo, popularni čika Conja, a zajedno sa njim Blagoje Paunović, Branko Rašović, Miša Radaković prenesem na talentovanu decu iz Beograda i okoline. Akademija će da funkcioniše na sportskim i ljudskim vrednostima, u nameri da stvori buduće asove našeg fudbala".

I tu je Nađ konkretan:
"Svi znaju moje navijačko opredeljenje i kakav sam Grobar, ali u Beogradskoj fudbalskoj akademiji neće biti mesta navijačkoj obojenosti, što znači da je potpuno nevažno ko je kakvog navijačkog opredeljenja. Osnovna ideja je da stvorimo igrače kao što su nekad bili Dragan Ćirić, Dejan Stanković, Savo Milošević, Nemanja Vidić..."

Trenenzi na Adi ciganliji će se održavati tri puta sedmično, a posebno je interesantan podatak da će prvi trening biti na nivou upoznavanja, a kompletna prva sedmica – besplatna.
"Osim dečaka rođenih 2008. i starijih, treninzi će biti otvoreni i za devojčice, pošto je u svetu, a sve više i kod nas, prisutan ženski fudbal", dopunio je Albert Nađ, uz napomenu da sutra od 10 časova očekuje odziv ne samo dece iz Beograda, već i iz drugih mesta, kao i da se nada da će vremenom, kako projekat bude rastao, Akademija dobiti internacionani karakter, uz mogućnost odlaska na turnire po Evropi.

Piše: Aleksandar Joksić;
Foto: MN Press.


tagovi

SrbijaFK PartizanAlbert Nađ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara