""
""

Pakleni plan Željka Obradovića: Ako ode Gaudlok, stiže Marselinjo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.15. | 18:28

Iako je bivši igrač Los Anđeles Lejkersa klasični košgeter, a Marselinjo "mešavina" plejmejkera i strelca Fener bi, usled odlaska generalnog sponzora - Ulkera, morao da sastavi tim sa znatno manje sredstava nego prethodnih godina... Brazilskog asa želi i Toronto Reptors...

Fenerbahče priprema veliko spremanje ovog leta, a kako sada stvari stoje verovatno je da će četvorica ili čak petorica aktuelnih prvotimaca napustiti klub. Dok je pitanje ostanka Nemanje Bjelice i dalje u sivoj zoni, gotovo je izvesno da će istanbulskog giganta napustiti najbolji strelac Endrju Gaudlok, koji će najverovatnije karijeru nastaviti u NBA ligi. 

Izabrane vesti

Bivši košgeter Los Anđeles Lejkersa ima opciju u ugovoru da Fenerbahče napusti bez obeštećenja do kraja jula, a momak koji je prošle sezone u Evroligi beležio 17 poena u proseku konačnu odluku doneće već do kraja sledeće nedelje.

Međutim, neće Željko Obradović previše tugovati, već u planu ima da dovede više nego adekvatno pojačanje - Marselinja Uertasa! Prekaljeni brazilski as, koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama plejmejkera i beka, uskoro ostaje bez ugovora, a uprkos tome što je izrazio želju da se u smiraju karijere oproba u NBA ligi, teško je da će moći da odbije uslove koje pred njega bude postavio Fenerbahče. Doduše, imaće Fener konkurenciju u vidu Toronto Reptorsa, ali prelazni rok tek počinje, pa ostaje da se vidi kako će se stvari odigrati na kraju.

NA EVROPSKOJ PIJACI PONUDA JE PREBOGATA, MNOGI OSTAJU BEZ UGOVORA!

Marselinjo bi bez sumnje mogao da bude ogromno pojačanje za ekipu Željka Obradovića, jer spada u red najkvalitetnijih svetskih igrača na Starom kontinentu, na mestima plejmejkera i bekova. Osim što bi mogao da zameni Gaudloka u rešavanju ofanzivnih zadataka, njegovo iskusno savršeno bi došlo ekipi u samoj organizaciji akcija, čime bi praktično imao gotovo preslikanu ulogu kao sada u Barseloni.

Podsetimo, Fenerbahče se nedavno suočio sa odlaskom prvog sponzora - Ulkera, koji je u klupsku kasu "sipao" između 16.000.000 i 19.000.000 evra, pa će Obradović morati da donosi prave odluke i gradi tim sa znatno manje finansijskih sredstava u odnosu na prethodne godine. Eventualnim dolaskom Marselinja Žoc bi „ubio dve muve“. Klub bi ovog leta mogao da napusti i Nikos Zizis, koji ostaje bez ugovora. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Marselinjo UertasKK BarselonaFenerbahče BekoEvroligaEndrju Gaudlok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara