""
""

Prekipelo u Barseloni! Arojo i Navaro su prošlost, sprema se tandem Dilejni - Rajs!

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.16. | 12:45

Katalonci zavrnuli rukave i planiraju da naprave velike promene tokom leta

Ni dva dana pošto je Lokomotiva eliminisala Barselonu u četvrtfinalu Evrolige strasti u Kataloniji se ne smiruju. Duhovi su ozbiljno uzdrmani u redovima španskog velikana, jer drugu godinu zaredom Barsa neće biti učesnik završnog turnira, a posle propuštene šanse protiv Lokomotive postalo je jasno daje klubu preko potrebna sveža krv. 

Izabrane vesti

Zbog toga u Barseloni se spremaju velike promene. Najveće u organizacionom delu igre, piše list Mundo Deportivo, kategorički upoznat sa dešavanjima u klubu. Karlos Arojo i Huan Karlos Navaro odavno nisu u igračkom zenitu, svesni su toga i Ćavi Paskval i njegovi saradnici. Bez obzira na klasu i suvi kvalitet koji poseduju dvojica veterana, više ne mogu da budu prve opcije, zato uprava sprema džakove para za dvojicu brzanjaca koji su ostavili dubok trag u Evroligi poslednjih godina - Tajris Rajs i Malkolm Dilejni!

Himkijevi megalomanski planovi i silni uloženi milioni pali su u vodu već u Top 16 fazi, a kako stvari stoje i klub iz Podmoskovlja vrlo lako mogao bi da se odluči da napravi određene rezove u sastavu. Prvi među onima koji bi mogli da odu iz Rusije je nekadašnji MVP Evrolige i šampion sa Makabijem - Tajris Rajs. U Barsi se uzdaju da bi reprezentativac Crne Gore mogao da pristane na selidbu u Kataloniju, posebno ako uz dobru platu klub obeća i pojačanja dostojna najviših ciljeva. Rajs je ove sezone beležio prosečno 12 poena, šest asistencija i dva skoka, a s obzirom da će polovinom maja tek napuniti 29 godina, znači da bi klubu mogao da pomogne na duže staze. 

Ipak, prva meta Barselone je trenutno Malkolm Dilejni - možda i najbolji igrač Evrolige, koji Lokomotivu suvereno vodi ka najvećim klupskim uspesima. Udarna igla tima iz Krasnodara privukla je pažnju brojnih evropskih velikana posle izvanrednih partija koje je pružao ove sezone, a posebno u četvrtfinalnoj seriji upravo protiv Barse, gde je beležio 15 poena, pet asistencija i četiri uhvaćene lopte po utakmici, dok je tokom sezone imao čak i za nijansu bolji prosek. Zbog svega toga Lokomotivi će biti jako teško da Dilejnija zadrži i naredne sezone. Lokosi imaju finansijsku moć da američkom kombo beku ponude jake uslove, ali pitanje je da li će Dilejni moći da odoli pozivima daleko većih klubova, a u ovom trenutku nije daleko ni odlazak u NBA ligu. 

Mada se tek stidljivo pominje mogućnost da Ćavi Paskval dobije otkaz takva mogućnost je gotovo nezamisliva, pogotovo ako se uzme da je trenutno jedini kandidat Jorgos Barcokas - inače već meta Makabija i Efesa. 

Zato bi do određenih promena moglo da dođe u centarskoj liniji, gde se trenutno nalaze Ante Tomić, Samardo Semjuels, Džoi Dorsi i Šejn Laval. Hrvatski reprezentativac je u ovom trenutku jedini siguran, a moguće je da bi jedan ili čak dvojica od pomenutih imena mogli da odu na kraju sezone. Kao jedan od Paskvalovih pikova pominje se i Valensijin centar Džastin Hamilton. Ali ta priča trenutno je na dugom štapu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tajris RajsMalkolm DilejniKarlos ArojoHuan Karlos NavaroHimkiEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara