Kendrik Nan i Matijas Lesor (©MN Press)
Kendrik Nan i Matijas Lesor (©MN Press)

Neće Nan nigde: Bombarder još dve godine u Zelenom

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 02:27

Janakopulos potvrdio da ubitačni košgeter ostaje u Panatinaikosu do 2026. godine

Stigao je novembra prošle godine Kendrik Nan u Panatainaikos i za šest meseci u Atini stekao epitet najubojitijeg strelca Evrolige. Kakva je koš-mašina, pokazao je 29-godišnji bek i u majstorici četvrtfinalne serije protiv Makabija, gde je dao 26 poena i dao ključan doprinos prvom plasmanu Zelenih na fajnal-for Evrolige posle 12 godina.

Kontroverzni vlasnik Panatinaikosa Dimitrios Janakopulos obradovao je navijače Atinjana objavom na Instagramu.

Izabrane vesti

"Veliko hvala svima koji su iz sedmice u sedmicu punili dvoranu, i organizovanim navijačima i običnim navijačima. Najmanje što mogu da uradim u ovom trenutku je da zadržim Nana. To je za početak", napisao je Janakopulos.

Oko dva sata pre nego što je prvi čovek PAO-a ovo objavio, dobro obavešteni špaski novinar Čema De Lukas informisao je pratioce da je Kendrik Nan potpisao ugovor sa Atinjanima do leta 2026. godine.

I sam igrač je po završetku utakmice u neobaveznom ćaskanju sa novinarima ukazao da će ostati u Panatinaikosu.

"Šta si Čuo? - Da si potpisao novi ugovor sa PAO-m. - OK, veruj", rekao je Nan novinaru.

Na 33 utakmice u Evroligi, Nan ima prosek od 16 poena, 3,0 asistencije i 2,6 skokova (48 odsto šuta za dva poena, 42 odsto za tri i 96 odsto slobodnih bacanja. Pre dolaska u evropsku košarku nastupao je četiri godine u NBA ligi, a tokom svoje debitantske 2019/20 proglašen je u idealan tim rukija, posle sezone u kojoj je davao 15,4 poena po utakmici u dresu Majami Hita.



tagovi

Kendrik NanKK Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara