""
""

Pripreme? Pre će biti - rat! Ludih 50 minuta košarke u Zadru i Bambergov trijumf nad Fenerom

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.09.17. | 19:59

Kao da sutra ne postoji

Pripremne utakmice odavno su navukle gotovo takmičarski značaj, pogotovo na kvalitetnim, evroligaškim turniriama u predsezoni. Uniks i Makabi su odigrali zanimljiv okršaj na Kritu, završen tek posle dodatnih pet minuta igre, dok je sudar Bamberga i Fenerbahčea u Zadru okončan tek posle ludih 50 minuta igre! Pobednik je bio sastav Andree Trinkjerija, koji je na kraju slavio sa minimalnih 90:89 (17:22, 13:10, 19:21, 20:16, 21:20).

Izabrane vesti

Posle mnogo uzbuđenja u dvorani Krešimir Ćosić, pobedu nemačkog šampiona najavio je Maodo Lo sa tri vezana pogotka iz igre, u samom finišu drugog produžetka. Na kraju je prevagu odnela mirnija ruka Bambergovih igrača pri izvođenju slobodnih bacanja. A tu su zablistali Danijel Heketa, Elisa Harisa i Leona Radoševića, koji je na 24 sekunde pre kraja meča postavio konačni rezultat upravo sa penala. 

Fenerbahče je imao priliku da stigne do pobede uz zvuk sirene, ali je Bredli Vonamejker bio sebičan i njegov šut posle okreta iz vrlo teške pozicije nije stigao ni do obruča. 

Opet, Vonamejker je uz Điđija Datomea bio najefikasniji igrač Fenera. Obojica su meč završili sa po 17 poena, dok je još jedan novajlija Džejson Tompson skupio 19 poena i 12 skokova! Za Fenerbahče nisu nastupali povređeni Nikola Kalinić, te srpski reprezentativac Marko Gudurić. Kod Bamberga Brajs Tejlor skupio je 16 poena, jedan manje ubacio je Lo, dok je Riki Hikman ubacio 11 poena. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Fenerbahče BekoEvroligaDžejson TompsonBredli VonamejkerBrajs TejlorBamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara