"Periđić i Brozović"
"Periđić i Brozović"

Prvi put još od Ćire Hrvati u formaciji 3-5-2: Tandem iz Intera je nezaustavljiv (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.16. | 19:55

Kockasti u Osijeku slavili protiv Izraela 2:0, Roman Bezjak pogodio za slavlje Slovenaca protiv Makedonije, rekord Milivoja Novakovića

Periđić i BrozovićKako je završila kvalifikacije, tako je Hrvatska počela i pripreme za predstojeće Prvenstvo Evrope u Francuskoj. Vatreni su u prvoj proveri u 2016. lako izašli na kraj sa nepredvidivim Izraelcima i iz Osijeka poslali poruku konkurentima da na kontinentalnoj smotri gaje velike ambicije - 2:0.

Tim Anta Čačiča ne da nije dozvolio iznenađenje, nego je u Gradskom vrtu demonstrirao klasu i zagrejao srca naivjača koji su imali priliku da se uvere da ofanziva njihovih miljenika funkcioniše i kad zakaže prva puška Mario Mandžukić. Napadač Juventusa večeras nije bio precizan, ali se zato za laganu pobedu pobrinuo tandem iz Intera Ivan Perišić - Marcelo Brozović.

Izabrane vesti

Prvi je na pas upravo klupskog kolege već u četvrtom minutu savladao Klejmana i nagovestio pozitivan rasplet po domaćina, koji je u u 34. duplirao vođstvo, tako što je Milan Badelj sjajno proigrao Mandžukića, ovaj pogodio stativu, a na odbitak natrčao Brozović i poveo Hrvate ka čak osmoj pobedi u devet međusobnih susreta sa Izraelcima. Baš su im redovne mušterije.

Čačić je na ovom meču posegao za promenom formacije. Hrvati su počeli u rasporedu 3-5-2, tako što su Vida, Ćorluka i Lovren bili štoperi ispred golmana Subašića, vezni red je bio jači za Srnu (desno) i Perišića (levo), dok su za kreacije bili zaduženi Badelj, Brozović i Modrić. Napred su delovali Mandžukić i Kalinić i u većem delu prvog poluvremena, takvo opredljenje, koje su Hrvati postavili prvi put još od selektorskog mandata Miroslava Ćire Blaževića, delovalo je vrlo ubedljivo. Stvarale su se šanse,  postizali golovi, a jedina je nevolja što je u 43. minutu Geršon neoprezno startovao na Darija Srnu, pa je kapiten Kockastih morao pre vremena van igre.

Umesto njega zaigrao je Šime Vrsljako, a Čačić se ubrzo vratio na sistem 4-4-2, čak su i Izraleci imali prilike preko Kohena i Tibija, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Na stadionu Bonifika u Kopru, Slovenija je dugo lomila otpor Makedonaca, da bi tek u tek u 58. minutu pogotkom Romana Bezjaka, na pas Bendžamina Verbiča ostvarila pobedu - 1:0.

Susret je sudio najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, ali ni on ni gledaoci nisu imali prilike da uživaju u Bog zna kakvoj fudbalskoj predstavi, pa je u više borbenoj nego atraktivnoj utakmici presudio taj potez napadača Rijeke.

Meč će se pamtiti po podatku da je Milivoje Novaković postao najstariji reprezentativac u istoriji slovenačkog fudbala. Danas je ušao u igru sa 36 godina, deset meseci i šest dana, čime je srušio rekord golmana Boruta Mavriča (36 godina, šest meseci, 15 dana).

 Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Slovenijereprezentacija Makedonijereprezentacija Izraelareprezentacija HrvatskePrijateljske utakmicemeđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara