""
""

Šampion potplaćivao sudije i kupovao trofeje

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.09.16. | 15:48

Jeonbuk iz Južne Koreje kažnjen sa 125.000 evra i devet bodova manje

Aktuelnom šampionu Južne Koreje Jeonbuku oduzeto je danas čak devet bodova, a kažnjen je i sa 125.000 evra od strane disciplinskih organa tamošnjeg Fudbalskog saveza zbog podmićivaja sudija iz 2013. godine.

Izabrane vesti

U maju ove godine tužioci su optužili dovjicu fudbalskih sudija da su uzeli po 5.000 evra od skauta ovog kluba, kako bi sudili u njihovu korist. Skaut je u sredu osuđen na šest meseci zatovra zbog podmićivanja, a tokom suđenja izjavio je da su uplate bile lične prirode i da nisu imale za cilj utiacaj na ishod mečeva.
„Odlučili smo da prihvatimo kaznu i izvinimo se navijačima za ovaj incident. Učinićemo sve što je u našoj moći da se slična stvar nikada više ne ponovi“, izjavio je portparol Jeonbuka. 

Prilikom izriucanja presude disciplinski organi su utvrdili da rukovodstvo ovog kluba nije odgovorno za podmićivanje sudija koje je izvršio skaut. Prema informacijama iz Južne Koreje. Jeonbuk bi mogao da bude izbačen iz lige, ali za sada nema potvrde.

Posle 32 odigrana kola ovaj klub je bez poraza na vrhu tamošnjeg šampionata, a iako su mu oduzeti bodovi i dalje ima pet više od prvog pratioca Seula. Inače, zbog sumnji u nameštanje utakmica u Južnoj Koreji, Fudbalski savez te zemlje je uveo automatsko biranje sudija koje obavlja računar.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalJužna Koreja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara