""
""

Skupština Partizana: Za četiri meseca napravili smo plus od 25.000.000 dinara

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.07.15. | 19:47

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura detaljno predstavio finansijski izveštaj, a predsednik Zoran Popović istakao da će samo od sponzora klub iz Humske 1 inkasirati 1.1000.000 evra na godišnjem nivou

I sportski rezultati i finansijska konsolidacija. Kad je nova uprava Partizana podvukla crtu ispod sedam meseci rada u bilansu su ostali samo plusevi. Jedan u vidu povratka titule u Humsku 1, a drugi, gotovo jednako važan, ogleda se u značajnom prilivu novčanih sredstava u klub.

Izabrane vesti

To su najznačajniji zaključci Skupštine crno-belih, održane u Sportskom centru Zemunelo, na kojoj je 35 delegata usvojilo izveštaje o učinku prvog tima na terenu, ali i rukovodstva u kancelarijama.
"U prvoj polovini 2015. stabilizovali smo finansijsko stanje u Partizanu. Priliv novčanih sredstava iznosio je 7.600.000 evra. Оd toga je priliv u vidu kredita i pozajmica iznosio 1,5 miliona evra, a ostalo je od transfera Škuletića i drugih izvora prihoda. Istovremeno su zaustavljeni trendovi velikih gubitaka iz 2014. godine. U periodu od januara do aprila ostvarena je finansijska dobit od 25.000.000 dinara", poručio je sa skupštinske govornice Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Taj podatak dobija na značaju ako se zna da je aktuelno rukovodstvo preuzelo klub koji je bi pred finansijskih krahom.
"Partizan je 2014. godinu završio sa visokim nivoom nelikvidnosti i gubitkom od 400.000.000 dinara u toj godini, što je posledica mahom smanjenih prihoda od transfera igrača. U prethodnoj godini prihodi su iznosili 1,2 milijarde dinara, a rashodi 1,6 milijarde, što je stvorilo pomenutu razliku na dan 31. decembra", podsetio je Vazura.

POPOVIĆ: PROTIV NAS SE VODILA KAMPANJA, ZA KUP NEMA OPRAVDANJA

Pre njega, predsednik Zoran Popović je podneo izveštaj o sportskim rezultatima kluba u prvoj polovini 2015, tačnije u poslednjih sedam meseci otkako je ovo rukovodstvo preuzelo komande Parnog valjka.
"Preuzeli smo klub u teškim okolnostima, zatekli smo dospele obaveze u iznosu od 12.800.000 evra, susreli smo se sa blokadom klupskog računa, bez realnih izvora prihoda. Ukupna atmosfera u klubu nije bila povoljna, nezadovoljni su bili i zaposleni i navijači, a imali smo i nepovoljne medijske natpise", podsetio je Popović.

Prema njegovim rečima rukovodstvo je moralo da reaguje i nepopularnim merama.
"Kratkoročnim pozajmicama članova uprave tokom januara i februara obezbedili smo sredstva za pripreme prvog tima, a realizacijom transfera Petra Škuletića u Lokomotivu i podizanjem kredita sredstva za takmičenje u Superligi. Ti potezi nisu naišli na odobravanje javnosti, vodila se negativna kampanja protiv nove uprave, u ciju da destabilizuje kluba u pokušaju da osvoji titulu. Gubitak bodova na početku proleće sezone primorao je rukovodstvo na bolne i teške odluke, a to je smena tranera, koje je, na kraju, ipak, dala priželjkivani rezultat. Osvojili smo titulu, a poraz u finalu Kupa je jedini je sportski neuspeh, za koji nema opravdanja i koji se mogao izbeći".

Najavio je Popović i šta čeka crno-bele u bliskoj budućnosti.
"Prelazni rok traje još 45 dana, pokušaćemo da dodatno osvežimo i pojačamo ekipu. U međuvremenu, u prvih šest meseci je zaključeno devet novih sponzorskih ugovora, a posebno ističem ugovor o generalnom sponzorstvu od Telekoma. Ukupna vrednost tih ugovora je 1.100.000 evra na godišnjem nivou, pa će u 2015. na tom planu biti ostvaren rekordni prihod u istoriji kluba", zaključio je Popović pre nego što je Skupština izglasala predlog da se u Upravni odbor koptira Ostoja Mijailović, privrednik iz Čačka.

NIJE MOGLO DA POČNE BEZ ZEKE

Inače, Skupština Partizana počela je 15 minuta kasnije od planiranog termina, jer je u Sportski centar Zemunelo kasnio dugogodišnji generalni sekretar crno-belih Žarko Zečević. Tek kad se popularni Zeka pojavio u sali na drugom spratu ispunjen je kvorum (prisutno 31 od 65 delegata, uz napomenu da su četvorica članova imala ovlašćenja za Ivana Ćurkovića, Veselina Sjekloću, Dragoljuba Vukadinovića i Zvonka Živkovića) i moglo je da se počne sa radom, koji je zbog izostanka mnogih članova bio dovoden u pitanje.

Jer, na Skupštinu nije došao Ljubiša Tumbaković, koji se već mesecima ne pojavljuje na stadionu i ne učestvuje u radu Upravnog odbora. Kao, uostalom, ni Dragan Bjelogrlić i Nenad Janković, zatim bivši asovi kluba Ivan Tomić, Dragan Ćirić, Zoran Mirković (za razliku od njih bio je prisutan Gordan Petrić, trener Zemuna), nije bilo ni nekadašnjih čelnika kluba poput Nenada Bjekovića, kao i ključnih ljudi iz prethodne uprave (Dragan Đurić, Mile Jovičić), uz napomenu da, iako je član aktuelnog saziva, predsednik FSS Tomislav Karadžić nije došao ni na ovaj sastanak.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Žarko ZečevićSuperligaSrbijaFK PartizanMiloš Vazura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara