"Vladimir Micov"
"Vladimir Micov"

Soliter Plajs, odlični Micov i nemilosrdni Preldžić, fenjeraš srušio Darušafaku za iznenađenje kola

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 19:52

Neočekivanih 85:81 u malom gradskom derbiju

Vladimir MicovSlutilo je na fiks kola. Galatasaraj je posle poraza od Žalgirisa iz tima izbacio Džastina Dentmona i Rasa Smita, dok je Darušafaka u istanbulski derbi ušla osokoljena pobedom nad moskovskim CSKA, verovatno prvim favoritom za odbranu šampiosne titule. Međutim, u gradskom derbiju sve je moguće, pa i da fenjeraš savlada trećeplasirani tim na evroligaškoj tabeli. Galatasaraj - Darušafaka 85:81 u osmom kolu elitnog evropskog takmičenja.

Bivši centar Jute, 221 centimetara visoki Tibor Plajs je sa 22 poena, osam skokova i tri blokade poneo epitet MVP-a utakmice, mada treba reći da je imao i veliku podršku Vladimira Micova (16 poena, šest skokova i šest asistencija) i pre svega Emira Preldžića, koji je meč završio sa 17 koševa i šest uspešnih dodavanja, ali nije slučajnost što baš njega izdvajamo u prvi plan. Jer, 29-godišnje krilo iz Zenice dominiralo je u trenucima kada je Galatasaraj lomio utakmicu.

Izabrane vesti

Darušafaka je, naime, u drugo poluvreme ušla sa vođstvom od 38:37, ali je usledila Galatina serija od 13:3 u kojoj je Preldžić sa dve trojke imao ključnu ulogu. Tek da podsetimo, Preldžić je u Galatu stigao baš iz Darušafake, mada je ranije igrao i za Fenerbahče, pa mu tenzija koju nose dueli istanbulskih rivala sigurno ne predstavljaju ništa novo. Protiv svog bivšeg kluba odigrao je sigurno najbolji evroligaški meč otkako je potpisao za istanbulske Lavove.

Bilo kako, domaći su do kraja treće četvrtine uspeli da zadrže dvocifrenu prednost (65:55), a kada je Vil Klejburn pomahnitao početkom treće deonice i sa dve uzastopne trojke povukao Darušafaku do povratka u život (66:70, pa i 68:72) opet su Plajs, Preldžić i Micov umeli da odgovore i odvedu Galatu na bezbednih plus 11 - 81:70.

Darušafaka ni tada nije definitivno klonula duhom i pomirila se sa tek trećim porazom u Evroligi. U samom finišu dvojka iz okreta Džejmsa Andersona za 79:84 na 21 sekund pre kraja, Preldžić je potom promašio oba bacanja, a Skoti Vilbekin ubacio nemoguće za 81:84. Tada je bilo već kasno. Na semaforu je ostalo tri sekunde, brz faul na Sinanu Guleru nije vredeo.

Anderson je sve skupa ubacio 15 pena, samo je Klejburn u poraženom timu bio efikasniji sa 20, dok je Vilbekin dodao 14.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Emir PreldžićEvroligaGalatasarajTibor PlajsVladimir Micov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara