"Adidas isteruje pravdu"
"Adidas isteruje pravdu"

Sponzori okreću leđa Fifi? Soni, Adidas i Viza traže istragu zbog Katara

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.06.14. | 21:08

Da li će Blater ostati nem na zahteve onih koji punu kasu Svetske fudbalske federacije?

Adidas isteruje pravduTri od šest zvaničnih partnera Svetske fudbalske federacije izrazili su brigu zbog optužbi o korupciji u Fifi i navoda da je Katar dobio domaćinstvo Mundijala 2022. samo zahvaljujući mitu. Ugledne kompanije Soni, Viza i Adidas stoga su od čelnika svetske kuće fudbala zatražile ekspresnu istragu kojom bi se utvrdilo da li je Mohamed Bin Hamam zaista najveći "krivac" što će se Mundijal igrati na Bliskom istoku.

Prvi je istupio Soni, koji je zatražio da se ceo slučaj "propisno ispita", a odmah potom ideju su podržali Adidas i Viza.
"Negativan ton javne debate koja okružuje Fifu nije dobar ni za fudbal, ni za Fifu, ni za njene partnere", saopšteno je iz Adidasa, čuvenog proizvođača sportske opreme, čiji sponzorski ugovor sa Fifom ističe 2030.

Izabrane vesti

Glas sponzora mogao bi da ima ogroman uticaj na dalje poteze Fife, pošto je ona u radu potpuno samostalna, ali zbog novca mora da bude veoma obazriva kada su u pitanju oni koji je finasiraju. A glavnih sponzora ima još svega tri – Koka Kolu, Hjundai-Kia Motors i Emirejts (mada je malo verovatno da će se ovi poslednji buniti zbog afere Katar).

Međutim, malo je verovatno da će se desiti ono što većina navijača priželjkuje – novo glasanje o organizatoru Mundijala 2022.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Katarreprezentativni fudbalKatar2022FIFABrazil2014Adidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara