""
""

SRPSKI SINOVI: Majstor za penale Interu došao glave (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.12.13. | 09:21

MOZZART Sport predstavlja Stefana Kerezovića, golmana Kjeva

MOZZART Sport predstavlja Stefana Kerezovića, fudbalera italijanskog Kjevo Verone, člana selekcije U17. Rođen je 10. februara 1998. u Arzinjanu, gradiću na severu Italije, u blizini Vičence.

Fudbalom je počeo da se bavi u šestoj godini u Gambelari, da bi sa osam prešao u Helas Monteforte. Zbog izraženih fizičkih predispozicija za golmana dve godine se takmičio sa znatno starijim dečacima, što nije moglo da promakne oku velikih klubova.
''Mojim roditeljima su se javili odgovorni ljudi iz Kjeva koji su tražili da me odvedu u omladinsku školu. Tek kada su pokazali da imaju jasan plan mog angažmana, tata i mama su dali svoj pristanak. To znači da su četiri puta nedeljno prelazili 200 kilometara po danu, da bi me posle školskih obaveza vodili na trening i vraćali s kući'', priča Stefan Kerezović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Gledajući idola Olivera Kana kako brani gol minhenskog Bajerna, u njemu se rodila želja da bude golman. Izboriti se za status profesionalca u velikom klubu sledeći je Stefanov zadatak.
''Ulažem mnogo truda da bih došao do cilja i znam da me je još dosta odricanja i rada očekuje. Hoću jednog dana da budem najbolji golman sveta, ali sada sam još učenik, pa pokušavam da što bolje uskladim obaveze u školi i klubu. To, verujte, nije uvek jednostavno. Čak četiri dana sedmično putujem zbog treninga, peti dan idem na utakmicu, tako da se samo nedeljom odmaram, a subotom posle meča viđam se sa drugarima. Borim se i mislim da uspevam u tome, jer uprkos nedostatku vremena postižem zadovoljavajuće rezultate u školi, a sve to ne bih mogao da ostvarim da nemam podršku roditelja i mlađeg brata Nikole, kojeg volim najviše na svetu''.

Na fudbalskom planu ocene su takve da se Kerezovići i Srbija mogu ponositi Stefanovim golmanskim kvalitetima. Bio je najbolji golman šampionata 2010. i 2011, pa je 2012. na izuzetno jakom internacionalnom turniru u Švajcarskoj proglašen za najboljeg golmana, kao i ove godine na najvećem italijanskom turniru odigranom u  Milanu.
''Mnogo klubova me je posmatralo i raspitivalo se za moj status, ali sam odlučio da do svoje 16. godine ostanem u Kjevu. Smatram da je sve što sam dosad postigao dobra baza za ono što želim da postanem u budućnosti. A tu mislim, između ostalog, da ostvarim svoju veliku želju i jednog dana budem reprezentativac Srbije.''

Stefan posle odlaska Kana u penziju voli da gleda odbrane Đanluiđija Bufona, Ikera Kasiljasa i Petra Čeha, navija u Italiji za Milan i Kjevo, a u Srbiji za Crvenu zvezdu.
Iako vrlo mlad, Stefan se specijalizovao za odbranu penala. U avgustu je na turniru u Slovačkoj ekipu doveo do finalnog meča s Real Madridom, pošto je u odlučujućem duelu za prolaz u završnicu odbranio dva penala igračima Viljareala. Pre toga je u aprilu, na 33. turniru ''Karleto Anovaci'' u Milanu, doneo trofej Kjevu, odbranivši u penal-seriji finala sa Interom dva udarca protivničkim igračima.

KOTOR VAROŠ RASADNIK TALENATA

Kerezovići su rodom iz Kotor Varoši, odakle su i braća Modić, Andrej i Mihael, koji su prošle godine predstavljeni kao igrači Milana u našem feljtonu.
''Družimo se ponekad, kada se vidimo u Kotor Varoši. Protiv Mihaela sam imao priliku da igram, jer smo isto godište'', kaže Stefan Kerezović.
Da podsetimo, Andrej Modić je postao reprezentativac BiH, dok je Mihael pozvan da brani boje Srbije na prijateljskim utakmicama sa Hrvatskom.

 


tagovi

SrbijaSrpski sinoviStefan Kerezović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara