""
""

Strašni Kajl Kjurik samleo bledu Cedevitu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.16. | 23:44

Hrvatski šampion jedva izbegao potpunu sramotu, Budućnost poražena na gostovanju Mursiji

Kada pobediš smrtnog neprijatelja, preživiš dane ispunjene patnjom, bolom, iščekivanjem i borbom za goli život, ni nebo ti više nije granica! Dokaz toga je košarkaš Gran Kanarije Kajl Kjurik, koji je u ovoj godini uspeo da stane na stabilne noge, prođe kroz nezamisliv pakao tokom oporavka, donese klubu istorijski pehar Superkupa Španije, a vrtoglavi uspon nastavio je i na startu nove evropske sezone. Prošlosezonski finalista Evrokupa novu kampanju u drugorazrednom evropskom klupskom takmičenju započeo je ubedljivom pobedom nad Cedevitom i to sa 101:76 (22:16, 32:18, 23:27, 24:15), a upravo je Kjurik bio ključ strašnog izdanja na startu grupne faze. 

Izabrane vesti

Čovek koji je pobedio smrt - Kajl Kjurik! Od jakih migrena i tumora, tri operacije na mozgu, paklenog oporavka do košarkaške ikone (VIDEO)

Čovek koji je pobedio smrt, kako Kjurika sada naveliko zovu španski mediji, meč je završio sa 25 poena (5/9 za tri), četiri skoka i četiri iznuđena faula i upravo bio tas na vagi koji je Gran Kanariji doneo ubedljiv start u Evrokupu.

Cedevita je na kraju nekim čudom uspela da sačuva obraz na Kanarskim ostrvima, pošti je pred kraj utakmice izgledalo da se hrvatskom šampionu sprema prava katastrofa. A kako i ne bi kada je meč završila sa čak 24 izgubljene lopte?! Ipak, iako je nekoliko puta rastojanje dva tima iznosilo i po 29 poena, tim Veljka Mršića nije dozvolio da se kazaljka pomeri na iznad 30 koševa, što doduše ne bi drastično ni promenilo trenutnu sliku. A to je da je Cedevita u ozbiljnim problemima već na startu sezone, jer je sve utakmice protiv iole ozbiljnijih rivala - izgubila. I to ubedljivo.

Na kraju pored Kjurika dvocifrene brojke u timu Gran Kanarije imali su i Pablo Agilar - 13 poena - i Darko Planinić - 12 koša. Kod gostiju Skoti Hopson je konačno proradio i ubacio 23 poena, dok je Miro Bilan imao 16 koševa i osam skokova. 

Da španski klubovi zaista ne prijaju ekipama s Jadrana viđeno je i u susretu Mursije i Budućnosti. Mali klub sa jugoistoka Pirinejskog poluostrva savladao je slavio je rezultatom 86:77 (19:16, 19:20, 22:16, 26:25), a najefikasniji igrač pobedničkog sastava bio je Vitor Benite sa 15 koševa. Dva poena manje ubaico je Pedro Lompart, a 11 poena ubacio je Vitor Faverani. Kod Đetića Boris Savović ubeležio je 22 poena i 11 skokova, dok ga je Bojan Subotić pratio sa 14 koševa.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Skoti HopsonMursijaMiro BilanKajl KjurikGran KanarijaEvroligaEvrokupBudućnost PodgoricaBoris SavovićBojan Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara