""
""

Tempirana transfer bomba otkucava u trouglu Arsenal - Inter - Roma!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 12:25

Biće to jedan od najskupljih štopera svih vremena

Iz Italije i Engleske stižu najave da je Romin štoper Kostas Manolas na pragu megatransfera. Arsenal i Inter su krenuli u ofanzivu na dovođenje Grka. Ali je malo verovatno da će to uraditi u ovom prelaznom roku već čekaju leto za kupovinu sjajnog defanzivca.

Izabrane vesti

Podsetimo, Roma je u finansijskim problemima i kako bi ispeglala knjige, mora da proda nekog od najboljih igrača i dobije ozbiljnu novčanu injekciju. Izbor je pao na Manolasa, a čim je Vučica stavila Grka u izlog, pojavili su se prvi kandidati za kupovinu.  

Tačnije, Arsen Venger je obnovio davnašnju želju jer je Manolasa hteo još pre dve i po godine kada je igrao u Olimpijakosu. Tog leta su se Arsenal, Juventus i Roma borili za Manolasov autogram i pobedila je Roma. Letos ga je hteo i Čelsi...

Sada je priča opet otvorena, a Inter već nedeljama radi na dovođenju Manolasa. Međutim, poput Rome i Nerazuri imaju probleme sa finansijskim fer-plejom i u ovom prelaznom roku nemaju dovoljno finansijskih kapaciteta da zaključe posao. Ideja je da narednog leta dovedu Manolasa kao najveće pojačanje, a Suning je dao zeleno svetlo za transfer. Inter je spreman da na kraju sezone plati 45.000.000 evra za Manolasa i već je stupio u pregovore sa igračem. Tačnije, 42.000.00 evra plus 3.000.000 evra kroz bonuse. Grčkom defanzivcu je ponuđen petogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra po sezoni.

Ali tu je i Arsenal. Venger ne odustaje od Grka i spreman je da narednog leta plati neverovatnih 55.000.000 evra za obeštećenje! To bi Manolasa učnilio drugim najskupljim štoperom u istoriji fudbala. Tek nešto skuplji je letos bio transfer Džona Stonsa. Italijanski mediji javaljaju da je i Arsenal stupio u pregovore sa igračem oko detalja ugovora i visine plate.

Razumljivo, Roma bi radije prihvatila Vengerovu ponudu koja je veća a pride ne bi pojačala direktnog rivala. Međutim, Interova prednost što nudi Romi odmah da ugovore posao za leto.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaInterItalijaKostas ManolasPremijer ligaRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara