""
""

Teodosić je bio loš, ali prestanite da ga krivite

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.05.15. | 15:16

Još jedan razočaravajući fajnal-for Evrolige je iza CSKA, a srpski plejmejker se pominjao kao glavni razlog eliminacije u polufinalu

„Teodosić nije Holden, Itudis nije Mesina“. Tim rečima su ruski mediji označili razloge još jednog razočaravajućeg fajnal-fora Evrolige za CSKA gde su Armejci prokockali pobedu u polufinalu protiv CSKA.

Izabrane vesti

Velika ulaganja opet nisu dala željeni rezultat, a pored trenera Itudisa kao glavni krivac za poraz od Olimpijakosa je označen srpski plejmejker koji je pružio slabu partiju protiv grčkog tima. U meču za treće mesto ga nije ni bilo u ekipi zbog lakše povrede, a neki grčki mediji su se čak bavili spekulacijama da je posle meča sa Olimpijakosom došlo do svađe između Teodosića i Itudisa.

Novi neuspeh u Evroligi je još jedan šamar za prebogati ruski klub kojem je ovo bilo 12. učešće na F4 u poslednjih 13 godina, ali je u tom periodu samo dva puta osvojio titulu.   

Moćni predsednik Armejaca, Andrej Vatutin je posle poraza od Olimpijakosa najavio da će na kraju sezone biti velikih promena u ekipi, ali prema njegovim današnjim rečima izgleda da najavljena čistka neće zakačiti srpskog plejmejkera Miloša Teodosića.
„Prekinite da svaljujete krivicu na pojedinca. Istina, sa tačke gledišta teodosićevih partija u većem deslu sezone i statistike koju je imao, na fajnal-foru u Madridu je bio loš. Bio je ispod svog nivoa. Ali, ne možemo da svu krivicu svalimo na njega. Teodosić je imao briljantnu sezonu, našao se u idealnoj petorci Evrolige, bio je prvi asistent i trojkaš takmičenja, naš najbolji strelac. Da njega nije bilo, ne bismo se ni našli na fajnal-foru u Madridu“, obratio se Vatutin ruskim medijima.

Prvi čovek Armejaca je stao i u odbranu trenera Itudisa.
„Pre svega ne želim da se javno bavim stručnom analizom Itudisovog rada na fajnal-foru. On je stručnjak najviše klase, a kritikuju ga oni koji nemaju ni približno košarkaško znanje njegovom. Znam da se neke stvari vide jasnije kada se gledaju iz fotelje. Ne treba zaboraviti da je Itudis imao malo vremena da oformi ekipu i zaslužen je za pravi pristup koji su igrači pokazali tokom sezone. Imali smo najbolji skor pobeda i poraza u Evroligi, postavili neke rekorde i prikazali dobru košarku“, rekao je Vatutin.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Miloš TeodosićEvroligaDimitris ItudisCSKA MoskvaAndrej Vatutin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara