"Papas"
"Papas"

Tesno i u Atini! Papas porodio Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.16. | 22:15

Zeleni savladali Žalgiris - 84:76, Brajs Koton promašio pobedu Anadolu Efesa

PapasIako je ovog leta Panatinaikos bio jako aktivan na tržištu, OAKA arena u Atini nije bila krcata u trijumfu Zelenih nad Žalgirisom u prvom kolu Evrolige - 84:76. Sve se rešavalo u poslednja tri minuta, ali je PAO uspeo da dođe do važnog trijumfa. Pre svega zbog samopouzdanja. Tim Argirisa Pedulakisa do pobede vodio je Nikos Papas sa 19 ubačenih poena.

Bio je to tesan meč, kao i skoro svaki u ovom izdanju Evrolige, a u poslednjoj deonici Žalgiris je ipak ostao bez daha i nije mogao da se nosi sa Panatinaikosom čija je duža klupa ipak donela prevagu.

Izabrane vesti

Otišao je PAO na plus devet na dva minuta do kraja utakmice, a posle toga Žalgirisu koji vodi Šarunas Jasikevičius (bivši igrač Panatinaikosa) nije bilo spasa.

Kod gostiju najbolji su bili Bruk Motum(19p) i Lukas Lekavičijus (12p) , dok su se pored Papasa u ekipi Panatinaikosa istali i Singlton (13p), Kalates (13p) i Buruzis (11p).

I u poslednjem meču kola bilo je uzbudljivo. Baskonija i Anadolu Efes su igrali tesan duel, odlučivalo se u poslednjim sekundama. Prvo je Šengelija dao jedno bacanje, a u šutu za pobedu Brajs Koton je promašio trojku i tim Sita Alonsa je došao do pobede na debiju u Evroligi - 85:84.

Andrea Barnjani je dao 26 poena, dok je u redovima Efesa najbolji bio Derik Braun koji je dao 16.

Evroliga, 1. kolo

Sreda

Real Madrid - Olimpijakos 83:65

Četvrtak

Galatasaraj - CSKA 84:109
Milano - Makabi Tel Aviv 99:97
Crvena zvezda - Darušafaka 70:73

Petak

Uniks - Barselona 63:69
Fenerbahče - Bamberg 67:66

Panatinaikos - Žalgiris 84:76

Baskonija - Anadolu Efes 85:84

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaEvropaGrčkaLitvanijaNik KalatesNikos PapasPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara