""
""

Unikahin stav: Igrači da sami izaberu da li žele u reprezentaciju, kazni neće biti

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.17. | 08:00

MOZZART Sportu potvrđeno iz kluba da neće biti sankcija za one koji budu odlučili da igraju za reprezentaciju...

Kada je Jovica Antonić, pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića, nedavno za naš sajt potvrdio da će dres Srbije u kvalifikacionoj utakmici protiv Gruzije 27. novembra moći da obuku trojica košarkaša Unikahe - Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli, niko nije mogao da pretpostavi da će priča dobiti nastavak. Ali, desilo se...

Izabrane vesti

Izjava Dragana Milosavljevića da bi srpski reprezentativci mogli da budu sankcionisani ukoliko se odluče da zaigraju za Srbiju zbunila je košarkašku javnost, zbog čega smo potražili zvanični stav kluba iz Andaluzije. 

Iz Malage nije stiglo objašnjenje u formi izjave, ali posle razgovora sa klupskim zvaničnicima, dobili smo dozvolu da iznesemo njihov stav - Unikaha nije dala srpskom trilingu, ni ostalim reprezentativcima zeleno svetlo da mogu da igraju za svoje nacionalne timove, već im je ostavila mogućnost da sami odluče šta žele. I, ono što je najvažnije od svega - klub NEĆE sankcionisati, niti kažnjavati one koji odluče da brane boje svoje zemlje. 

Naime, iz Unikahe tvrde da igrači sigurno neće moći da se odazovu reprezentativnim obavezama u prvoj utakmici kvalifikacija, zbog poklapanja termina sa Evroligom (Unikaha igra 24. novembra protiv CSKA u Malagi, istog dana Srbija čeka Austriju u dvorani Aleksandar Nikolić prim. aut.), ali da imaju slobodu da izaberu da li žele da igraju za svoje nacionalne sastave u drugoj utakmici. 

Kako nam je objašnjeno, Unikaha nema pravnu mogućnost da kazni one koji žele da igraju za reprezentacije, a samu opciju sankcionisanja nazvali su "apsurdnom". Takođe, rečeno nam je da niko ne želi da bude u aktuelnoj situaciji. 

Ono što nam je takođe naglašeno jeste da Unikaha razume poziciju u kojoj se nalaze njeni igrači koji ne žele da razočaraju svoju zemlju i navijače u domovini s jedne, a ni klub s druge strane. 

Zbog toga im nije zabranjeno da igraju za nacionalne timove, a klub ne forsira svoje igrače da idu u domovinu ukoliko to ne žele. 

Da rezimiramo - Unikaha nije pustila igrače da nastupaju za reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama, već im ostavlja mogućnost da sami biraju. Nikakvih kazni, ni sankcija, neće biti.

Nadamo se da ćemo videti srpsku trojku u Beogradu krajem meseca. 

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Dejan MusliDragan MilosavljevićEvroligaNemanja NedovićULEBUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara