""
""

Volfzburgova investicija za budućnost - Dinamov najveći transfer u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 10:39

Talentovani plejmejker potpisao do 2022. za Vukove

Prelazni rok je odavno završen, ali poznato je da Nemci često umeju da poslove završavaju i van datuma predviđenih za tako nešto! Štaviše, ovoga puta se radi o vrlo interesantnom transferu jednog od najboljih igrača Cvajte koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Volfzburgom.

Novi igrač Vukova, kako prenose gotovo svi mediji u Nemačkoj, postao je Marvin Šetafnijak (21), talentovani plejmejker Dinama iz Drezdena i novopečeni mladi reprezentativac Pancera. Štefanijak je prosto eksplodirao prošle sezone i postao želja mnogih bundesligaša. Na krilima ovog momka, njegovih 17 asistencija i četiri gola, Dinamo se vratio među drugoligaše. Volfzburg je ipak bio najbrži i realizovao taj posao vredan oko 2.000.000 evra, što je novi klupski rekord u visini transfera drezdenskog Dinama. Taj klub za više novca niti je nekoga doveo, niti je nekoga prodao.

Izabrane vesti

Oni stariji sigurno se sećaju... Devedestih su iz Drezdena odlazili igrači poput Olafa Maršala (Kajzerslautern), Aleksandra Ciklera (Bajern), Uvea Reslera (Mančester Siti), Ulfa Kirstena (Leverkuzen), Matijasa Zamera (Štutgart)... i nijedan nije bio toliko plaćen.

Ali da se vratimo Štefanijaku. Radi se o pravom, modernom plejmejkeru koji konstatno igra unapred i svojim pasovima spaje napadače sa golom, kako se to obično kaže. Uostalom, 31 asistencija za 78 mečeva u dosadašnjoj karijeri za Dinamo dovoljno govori...
"Veoma smo srećni što se Marvin odlučio za nas pored svih drugih ponuda koje je imao. On je veoma mlad i talentovan. Odigraće još jednu sezonu u Cvajti, a onda će nam se pridružiti", izjavio je sportski direktor Vukova Klaus Alofs.

Štefanijak je izarazio zahvalnost Dinamu što ga je proizveo u ozbiljnog igrača, a onda poručio da će učiniti sve kako bi ekipa u ovoj sezoni napravila što bolji plasman, možda čak i vredan ulaska u Bundesligu.
"Dolaskom u Volfzburg ostavrio sam san - igraću u Bundesligi. Večno ći biti zahvalan Dinamu, u Drezdenu sam postao igrač".    

Za kraj pogledajte pogodak iz slobodnjaka koji je Marvin Štefanijak postigao u proteklog vikenda na gostovanju Hanoveru. Ovo je inače njegova specijalnost:

(foto: Action Images)


tagovi

VolfzburgVolfsburgNemackamarvin šefanijakEvropaDinamo DrezdenCvajtaBundesliga 2Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara