""
""

Žalgirisova omiljena mušterija je Zjelona Gora (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.11.15. | 20:38

Ovo je litvanskoj ekipi bila treća pobeda u takmičenju i sa realnim šansama nastavlja borbu za plasman u Top 16 fazu Evrolige

Košarkaši litvanskog velikana Žaligirisa vratili su se na pobednički put, pošto su posle dva vezana poraza, na svom terenu savladali poljsku Zjelonu Goru sa 67:56 u utakmici šestog kola C grupe Evrolige.

Izabrane vesti

Nije ovaj rezultat predstavljao iznenađenje, prvo zbog kvaliteta koji je ipak na strani Žalgiris, a potom i zbog činjenice da je litvanski prvak već jednom ove sezone i to u gostima slavio nad Poljacima.

Ovo je litvanskoj ekipi bila treća pobeda u takmičenju i sa realnim šansama nastavlja borbu za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Paulius Jankunas je sa 16 poena bio najbolji strelac Žalgirisa, a na to je dodao i sedam skokova. Mantas Kalnijetis postigao je 13 poena, a Olivije Hanlan završio je meč sa 11 poena.

Bivši košarkaš Partizana Dejan Borovnjak nije uspeo da ponovi neke od dobrih prethodnih partija u Evroligi. Ovaj put postigao je šesto poena i uhvatio pet lopti za 22 minuta na parketu.

Vlad Moldoveanu je sa 10 poena bio jedini košarkaš Zjelone Gore sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. 

Pratite MOZZART i na Vajberu

 

 

Grupa C – šesto kolo:

Četvrtak:
Žalgiris – Zjelona Gora 67:56 (17:14, 19:15, 21:20, 10:7)
21.00 Barselona – Karšijaka

Petak:

20.45 Panatinaikos – Lokomotiva Kuban

(FOTO: MN Press)


tagovi

PoljskaLitvanijaKK Zjelona GoraEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara