Nikola Zorić (©Printscreen)
Nikola Zorić (©Printscreen)

Partizan ne staje: Stižu Slovenac i Makedonac, velika želja Nikola Zorić

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 08:35

Crno-beli žele respektabilan sastav za narednu sezonu. Miha Kotar i Bojan Madžovski na pragu Humske. Za golmana Benfike biće potrebno da se plati obeštećenje, saznaje Mozzart Sport

Ne miruju u Humskoj. U subotu (19.30) crno-beli rukometaši završavaju sezonu utešnom borbom za treće mesto sa pančevačkim Dinamom. Kup Srbije je osvojen, prvi pehar posle 11 godina, odličan temelj za narednu sezonu gde se napada titula.

Posle desnog beka Nikole Crnoglavca (Fokšani, Rumunija), desnog krila Marka Vasića (Vranje) i pivotmena Nemanje Ratkovića (Vojvodina), Partizanova velika želja je srpski reprezentativac Milan Jovanović, ali njega hoće i šampion Vojvodina.

Izabrane vesti

To nije sve. U Humskoj su se okrenuli i novajlijama iz regiona, saznaje Mozzart Sport. Organizator igre Slovenj Gradeca Miha Kotar biće pojačanje crno-belih. Radi se o nekadašnjem juniorskom reprezentativcu Slovenije u generaciji Gregora Ocvirka, bivšeg rukometaša Vojvodine.

Meta crno-belih je i levo krilo Bojan Madžovski, nekadašnji makedonski reprezentativac. Bivši igrač Metalurga i Eurofam Pelistera je prošlog leta napustio Makedoniju, igrao je prvi deo sezone u crnogorskom šampionu Lovćenu, ali je početkom godine napustio Cetinje i od tada je bez angažmana. Trener Partizana Đorđe Ćirković je radio u Bitolju, pa je upoznat s kvalitetima iskusnog krila.

Partizan je prošle sezone igrao uglavnom igrao sa samo jednim levim krilom, Mladenom Šotićem, koji je imao ulogu kapitena do povratka na teren Nikole Zečevića, pa trener Đorđe Ćirković želi da pojača deficitarnu poziciju.

19.00: (1,17) Melsungen (12,0) Veclar (6,25)

Sve su ovo iskusnija pojačanja, ali u crno-belom taboru misle i na budućnost. Velika želja je mladi golman Benfike Nikola Zorić koji je već treću sezonu u Benfiki. Radi se o juniorskom reprezentativcu Srbije, rođen 2004. godine, koji je ponikao u Metaloplastici. Kao tinejdžer se uputio put Lisabona. Prvo je branio boje mladog tima Orlova, a ove godine se ustalio u seniorskom sastavu pobednika Lige Evrope iz 2022. godine.

Problem crno-belih je što bi moralo da se plati obeštećenje od sigurno nekoliko desetina hiljada evra.

Burno je krenulo u Humskoj. Nezvanično se pominje da bi budžet za narednu sezonu trebalo da bude duplo veći nego ove.



tagovi

Bojan MadžovskiNikola ZorićRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara