""
""

Željko Obradović o Bogdanu Bogdanoviću, Judu, Veselom i euforiji u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.16. | 17:42

Najtrofejniji trener Evrope dao opširan intervju uoči Fajnal fora

„Govoriti o uticaju Željka Obradovića na evropsku košarku je gotovo nemoguće“, Ovo rečenicom je novinar prestižnog Eurohupsa počeo priču o najtrofejnijem treneru Evrope.

Popularni Žoc je i ove sezone nastavio da pomera standarde. Uspeo je da se Fenerbahčeom ušeta o društvo četiri najbolje ekipe na Starom kontinetu,što će mu, računajući i igračku karijeru, biti 16 Fajnal for.

Izabrane vesti

Turski velikan prošle sezone nije uspeo, ali koristeći to iskustvo Željko Obradović se nada da bi Fenerbahče mogao da se u Berlinu popne na krov Evrope. Prilično težak zadatak jer Kanarince očekuje prvo susret sa senzacijom iz Baskije Laboral Kućom, a posle će ga verovatno vrebati večiti favorit – CSKA iz Moskve.

Ipak, Željko Obradović će biti glavna snaga Fenerbahčea, o čemu svedoče i osam osvojenih trofeja Evrolige.
„Svako će na Fajnal foru da ima veliku motivaciju, ali ćemo pokušati da igramo na način koji je dobar za nas. Najvažnije je da mislimo o sebi“, rekao je na početku intervju za Eurohups Željko Obradović.

Fenerbahče je delovao dominantno u dosadašnjem delu sezone. Ipak, Željko Obradović tvrdi da put do Berlina nije bio nimalo lak.
„Svaki put je teško otići na Fajnal for... Ove godine je bilo isto tako. Recimo da je prelomni trenutak bio meč u Krasnodaru protiv Lokomotive.  To je bilo malo iznenađenje sa mene. Bili smo lišeni pomoći Veselog. Ali je tim shvatio da može“.

Laboral Kuća je ove sezone impresirala dobar deo košarkaške populacije. Tim Velimira Perasovića je igrao lepo i korisno, rivala uništavao tempom i savršenom napadačkom igrom. Otuda Obradović ne želi da potceni Kuću uoči polufinalnog duela.
„Oni su veoma dobar tim.  Igrali su moćno, a tu je i moj prijatelj Peras koji čuva kontrolu nad timom. Oni uvek žele da igraju odbranu na najvišem nivou, plus imaju igrače koji ove sezone dominiraju u Evroligi. Tu pre svega mislim na Janisa Buruzisa. Nedostajalo im je nekoliko igrača zbog povreda, ali ja im želim da protiv nas budu kompletni“.

JUDO JE IMAO VELIKIH PROBLEMA

Imaće Fener igrača kojima ovo neće biti premijerno predstavljanje na Fajnal foru. Očekuje se da Kostas Slukas, Pero Antić, Riki Hikman i Jan Veseli povedu klupske drugove ka trofeju.

„Svi govore o iskustvu, ali je i dalje tvrdim da je koncentracija i motivacija najbitnija na Fajnal foru. Nadam se da će koncentracija biti na najvišoj mogućoj tački, dok o motivaciji ne želim da pričam“.

Govorio je i o ulozi Bogdana Bogdanovića.
„On je igrač koji mnogo voli košarku. Odavno je shvatio da mora još da radi na sebi ako jednog dana želim da postane još ozbiljniji košarkaš i kalibar dostojan NBA lige. Potrebno mu je još samo malo da postne lider. To uopšte nije lako, ali ja sam uveren da će Bogdanović uskoro postati vođa“.

Veliku snagu Fenerbahče ove sezone predstavljao je i Egbe Judo.

„Njemu uopšte nije bilo lako da se privikne na naš sistem. Bio je u Los Anđelesu i imao je ispred sebe Grifina. Sećam se priprema uoči sezone, kada nisam mogao da računam na sve igrače zbog reprezentativnih obaveza. Judo je bio prinuđen da radi sa mladim momcima i to uopšte nije bilo lako za njega. On je igrač koji savršeno razume igru i vrlo je kvalitetna osoba. Mnogo sam pričao sa njim i posle dve nedelje počeo je da pokazuje ozbiljne rezultate“.

Navijači Fenera u stanju euforije čekaju predstojeći fajnl-for. Nadaju se da je to ove sezona.
„Sećam se početka godine, kada mi je prišao jedan od naših navijača i rekao da je već kupio karte za Berlin. Ja sam mu odgovorio: 'Polako čoveče, još je rano'. Znam da će biti deo velikog spektakla, jer sam bio u Berlinu 2009. godine. Atmosfera je zaista posebna“.

(Foto Star Sport)

 


tagovi

Željko ObradovićTurskaSrbijaFenerbahče BekoEvropaEvroligaEkpe JudoBogdan BogdanovićBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara