Fudbaleri Vidad Kazablanke sa trofejem Lige šampiona (©Reuters)
Fudbaleri Vidad Kazablanke sa trofejem Lige šampiona (©Reuters)

AFRIKA: Aktuelni prvak Lige šampiona mora da pobedi da bi ušao u grupnu fazu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 09:10

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Vicešampion Tanzanije Simba je savršeno otvorio novu sezonu. U prvenstvu ima dve pobede, u 1. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona je eliminisao Big Bulets, sve to bez primljenog gola, a u prvom susretu finalne faze kvalifikacija u Angoli je obezbedio ogromnu prednost pobedivši Primeiro de Agosto sa 3:1. Sada je vicešampion Angole praktično u nemogućoj misiji, ni pobeda sa 2:0 mu nije dovoljna, jer u Africi i dalje važi pravilo gola u gostima.

KLUB AFRIKAN – KIPANGA, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Predstavnik Tunisa u Kupu konederacije, Klub Afrikans, pred svojim navijačima ima priliku da obezbedi plasman u poslednje, 3. kolo kvalifikacija. U goste mu dolazi Kipanga, predstavnik Zanzibara, a u prvom meču na istoku Afrike oni su odigrali 0:0. Dakle, remi sa golovima bi doneo senzaciju, jer Kipanga nikada nije učestvovala u grupnoj fazi nekog takmičenja. U 1. kolu Klub Afrikans je bio slobodan, dok je Kipanga eliminisala Al Hilal sa 3:2.

FJUČUR – KALON, 19.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Godina iz snova za Fjučur. Klub koji se do skoro zvao Koka Kola ušao je prošle sezone u prvu ligu Egipta, a odmah je izborio plasman na međunarodnu scenu. U prvom kolu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Africi eliminisao je BUL sa 1:0. Sada je blizu toga da preskoči i Kalon, u Sijera Leoneu je sa 2:0 savladao klub čiji je osnivač bivši napadač Intera i Monaka Mohamed Kalon. Pobednika ovog dvomeča u poslednjem kolu kvalifikacija čeka FAR iz Rabata.

VIDAD KAZABLANKA – RIVERS JUNAJTED, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Nigerijski Plato Junajted je propustio priliku u subotu, iako je kao domaćin slavio sa 2:1 protiv Esperansa, poraz u Tunisu od 1:0 ga je eliminisao iz kvalifikacija. U identičnoj situaciji je Rivers Junajted, koji je takođe doputovao na sever Crnog kontinenta sa prednošću od 2:1 iz Nigerije. S tim što je Vidad Kazablanka, prvak Maroka, apsolutni favorit. Reč je o aktuelnom prvaku Afrike, a trijumf od 1:0 takođe bi mu bio dovoljan za prolaz u grupnu fazu, zbog važećeg pravila gola u gostima.


tagovi

Afrička Liga šampionaAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara